Objevují se další zprávy, že Activision zařízl remake Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 kvůli Call of Duty

Vicarious Visions • Vicarious Visions

Skejťácká legenda mohla dorazit s další vydatnou porcí zábavy, ale Activision byl prý proti.

Návrat Tony Hawka potěšil zástupy fanoušků série, kteří dlouhé roky čekali na vydařené vzkříšení svojí oblíbené značky. První a druhý díl navíc sklidil ve světě skvělé ohlasy a byl ukázkou skvěle zpracovaného remaku, který dával fanouškům naději na to, že by se mohly objevit i další kultovní díly 3 a 4. Vývojáři z Vicarious Visions se ale bohužel k práci na dalších titulech s Tony Hawkem nedostali.

"Shodli jsme se, že bychom měli do 1+2 přidat některé ovládací prvky, které se objevily až v pozdějších dílech, abychom zachytili to, jak si lidé pamatují starší Tony Hawk’s Pro Skater hry. Obzvláště úpravy z trojky se zaryly lidem do paměti a pronikly i do jejich vzpomínek na první dvě hry," popisoval tvorbu remaku jeden ze zaměstnanců Vicarious Visions youtuberovi DidYouKnowGaming.

"Bylo postupně jasné, že nemůžeme stihnout víc než 1+2 a myšlenka tak byla taková, že později můžeme navázat 3+4," pokračoval. Studio následně Activisionu po svém úspěchu i předneslo svoji myšlenku pro remake dalších dvou dílů, ale vydavatel tuto myšlenku zavrhnul. Chtěl totiž údajně, aby Vicarious Visions asistovalo na práci na Call of Duty a remaku Diabla 2.

Sám Tony Hawk se už také o situaci kolem remaků rozpovídal dříve a ačkoliv nezacházel do tolika detailů, sdělil něco velmi podobného. "Byl to náš plán až do vydání 1+2. Dělali jsme 3 a 4 a potom Vicarious Visions prostě absorbovali. Hledali i další vývojáře, kteří by na tom mohli pracovat a potom byl konec. Activision nikomu nevěřili tak, jako Vicarious Visions," prozradil Hawk.

REKLAMA

Partnerem rubriky Novinky je společnost STR8.

Doporučujeme