EA Sports FC 24 přilákalo na startu více hráčů než FIFA 23

EA • EA

Během prvních deseti dnů si nový fotbálek zahrálo přes jedenáct milionů hráčů.

Vypadá to, že EA Sports FC ve finále změnou značky a opuštěním spolupráce s federací FIFA netrpí. EA totiž prozradilo, že nový ročník si za prvních deset dní vyzkoušelo ještě více hráčů než v případě FIFA 23. "Jsme nadšení nže tolik fanoušků naskočilo do EA Sports FC 24 a FC Mobile hned po vydání. Také bychom rádi přivítali zpět miliony našich dlouhodobých hráčů i ty nové. Jejich počet se od minulého roku zvýšil," prozrazuje EA. V konkrétních číslech se FIFA 23 dostala na 10,3 milionu hráčů a její následovník dosáhl 11,3 milionu. K tomu můžete přičíst také 2,2 milionu hráčů na mobilních zařízeních.

Důležité je ovšem vzít v potaz, že není jasné, kolik hráčů si skutečně hru koupilo. Vyzkoušet si ji totiž mohl kdokoliv z předplatitelů EA Play, ve kterém je zahrnutý desetihodinový trial. Rozhodně to ale vypovídá o tom, že o značku je i bez razítka FIFA zájem a nepotvrdily se tak možné obavy, které mohly plynout z nižších prodejů fyzických kopií v Británii.

EA Sports FC si můžete zahrát na PC, Xboxu One, Xboxu Series X/S, PS4, PS5 i Nintendu Switch. A pokud patříte ke zkušeným matadorům, můžete se také zapojit do naší série turnajů, která se rozběhla o víkendu.

Partnerem rubriky Novinky je Česká spořitelna.

Doporučujeme