Embracer Group údajně chce prodat Saber Interactive i s jejich KOTOR remakem

Saber Interactive • Saber Interactive

Embracer Group patří dlouhodobě k velikánům herního trhu, kteří restrukturalizují a nyní se prý chtějí zbavit i Saber Interactive.

Saber Interactive a remake Star Wars: Knights of the Old Republic je samo o sobě dlouhý a komplikovaný příběh. Jeho konce jsme se ale zřejmě ani po údajné stopce pro vývoj hry nedočkali. Mateřská společnost studia totiž podle Bloombergu hodlá vývojáře prodat a spolu s nimi právě i projekt KotOR. O odkup by se měla postarat skupina soukromých investorů, která má na stůl položit částku asi pět set milionů dolarů.

Remake Knights of the Old Republic je bezesporu jedním z velkých lákadel této transakce. Hra ovšem během svého vývoje prošla nemalými komplikacemi. Původně vznikala ve spolupráci s Aspyr Media a měla být exkluzivitou pro Playstaiton 5. Později ovšem začalo být kolem hry pouze ticho a dokonce mizely její trailery a další odkazy na ni na sociálních sítích. I proto se usuzovalo, že její vývoj byl zrušen a tyto teorie podpořila také Embracer Group, která potvrdila, že v minulém roce zrušila 29 herních projektů.

Po odkupu Saber Interactive by se ale na práci na KotOR remaku mělo dále pracovat a fanouškům této kultovní klasiky tak opět svítá naděje.

Doporučujeme