To nejlepší z Future Games Show 2024. Pár hitů a akce nabitá indie hříčkami

Future Games Show

Future Games Show nás rozhodně nešetřila a házela na nás trailer za trailerem. Snažili jsme se ze smrště oznámení vybrat většinu těch nejzajímavějších.

First Dwarf se ukazuje v novém traileru

Survival akční hra First Dwarf se připomíná novým trailerem. Ten předvádí nějaké to stavění, boj a také kooperaci s kamarádem. Stavění základen si můžete v demoverzi vyzkoušet na Steamu již nyní, hra pak vyjde v Early Accessu 19. června tohoto roku.

Nobody Wants to Die bude příběhovou noirovou hrou

Ze sousedního Polska, Nobody Wants to Die láká stylovým trailerem. Ten se zaměřuje hodně na soundtrack a temnou až noirovou atmosféru města budoucnosti. A nutno dodat, že tato příběhová hra z pohledu první osoby vypadá velmi zajímavě. Hry se dočkáme v průběhu tohoto roku.

Detective Dotson slibuje relaxační indické dobrodružství

Ve hře máte prozkoumávat Indii, řešit případy, nosit kostýmy a hrát různé minihry. Detective Dotson vypadá v pixelové grafice jako relaxační hra, datum vydání ale neznáme.

Once Human je ambiciózní post-apokalyptický survival

Ve hře Once Human a jeho post-apokalyptickém světě se pokoušíte přežít v roli postavy Meta. Dle vývojářů je hra výjimečná hlavně rozmanitými lokacemi, velkým množstvím nejrůznějších aktivit a řadou odlišných nepřátel. Cílem vývojářů je vytvořit hru dobrou pro PvP i PvE, kterou budou udržovat díky novým výzvám a obsahu. Zda jste schopni v temném světě přežít, můžete zjistit již 10. června v otevřené betě.

In Sink je něco jako úniková hra

Kooperativní úniková hra až pro čtyři hráče, In Sink, se představila v krátkém gameplay traileru. Demo můžete vyzkoušet již nyní.

The Iron Rig je nové rozšíření do slavné indie hry Dredge

Slavná indie hra Dredge oznamuje rozšíření. The Iron Rig si budete moci zahrát již 15. srpna tohoto roku.

Parcel Cops nabídne arkádové jízdy na kole

Žádný simulátor, v této šílenosti budete moci jezdit i po zdech nebo po… chodcích. Parcel Cops je ve výsledku něco jako arkádovější Riders of the Republic a vyjde již 3. září tohoto roku.

Screenbound kombinuje pohyb ve 2D a 3D světě

Kombinace 2D hry na Game Boyi a pohybu ve 3D světě zní jako zvláštní koncept. Ve hře Screenbound to přeci jen funguje. Napůl se vyhýbáte nástrahám ve 2D světě na Game Boyi a napůl chodíte ve 3D prostředí.

Happy Bastards připomíná pohádkové Wartales

Tak trochu pohádková verze Wartales. Ve hře prozkoumáváte barevný svět a porážíte nepřátele v tahových bitvách. Datum vydání zatím není známé.

The Relic: First Guardian připomíná akčnější Dark Souls

Akcí nabitý trailer na nás vymrštil hromady hnusných monster a potoků krve. The Relic: First Guardian vypadá jako temná akční řežba, která v zatím neznámém datu vyjde na PS5 a PC.

V Hell of an Office prozkoumáváte ďábelskou kancelář

Znáte dobře svou kancelář? Hell of an Office operuje s tím, že se tam třeba ukrývá mnoho temných zákoutí a při průzkumu na ně rychle narazíte. Datum vydání zatím není známé.

Deliver Us Home je pokračováním úspěšné adventury

V krátkém traileru se nám ukázalo pokračování Deliver Us Moon a Deliver Us Mars. V krátkých záběrech jsme viděli Zemi a ukázalo se nám datum vydání 11. června 2024.

The Precinct bude detektivní hrou z izometrického pohledu

Život policajta není snadný ani z izometrického pohledu. The Precinct slibuje řešení policejních případů s využitím aut, vrtulníků i střelných zbraní. Datum vydání je stanoveno na 15. srpna tohoto roku.

Ve hře Duck Detective v roli kachny prošetřujete zločiny

A aby detektivů nebylo málo, v Duck Detective hrajete za kachního detektiva. Jednoduchá kreslená grafika mate, ale dle traileru se jedná o relativně komplexní detektivní hru, která je navíc kompletně namluvená. Hru můžete již nyní hrát na PC a Nintendu Switch.

Sacrifice je akční pixelové RPG

Kombinace platformovky a RPG, v Sacrifice máte prozkoumávat herní svět, řešit logické hádanky a bojovat s nepřáteli. Datum vydání zatím není známé, ale můžete se zúčastnit playtestu.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 se připomíná v dalším traileru

Akční krvák Space Marine 2 má již docela blízko ke svému vydání. V krátkém traileru lákají tvůrci na kampaň a také coop až pro tři hráče a samozřejmě hektolitry krve prolité brutálními zbraněmi. Hry se dočkáme již 9. září tohoto roku.

Goat Simulator ukazuje DLC Multiverse of Nonsense

Zabugovaných koz není nikdy dost. Goat Simulator 3 se díky DLC Multiverse of Nonsense podívá do nových lokací napříč multivesmírem a nebudou chybět ani kameny nekonečna. Dočkáme se ho již 19. června tohoto roku.

Eriksholm: The Stolen Dream se ukazuje v lákavém příběhovém traileru

Příběhová adventure hra vás vezme do smyšleného světa inspirovaného 19. stoletím a v roli Hanny prošetřujete záhadné zmizení jejího bratra. Hry se dočkáme někdy v průběhu příštího roku.

Run From Mummies láká na šílenou kooperativní akci

Kooperativní dungeon crawler až pro čtyři hráče, který sází na humor a kreslenou grafiku. Run From Mummies vyjde na podzim tohoto roku.

Mandragora vypadá jako středověký fantasy Prince of Persia

Temná atmosféra a promyšlený akční systém dělají z fantasy středověké akce Mandragora celkem lákavou alternativu k Prince of Persia. Dočkáme se již tento rok.

Dustborn působí jako interaktivní film

Dustborn působí spíše jako interaktivní film než hra. Vaše rozhodnutí však mají mít výrazný dopad na příběh, což by mohlo na dobrý zážitek bohatě stačit. Hra vyjde 20. srpna tohoto roku.

Pneumata připomíná Resident Evil

Inspirováno sérií Resident Evil, temnou atmosférou rozhodně nešetří. Primárně se však jedná o akční hru z pohledu první osoby, kde o boje nebude nouze. Dočkáme se v průběhu léta tohoto roku.

Eternal Strands je akční kopírkou Immortal Fenyx Rising

Eternal Strands je lákavé akční RPG připomínající třeba Immortal Fenyx Rising od Ubisoftu. Budete prozkoumávat mýtický svět, bojovat s nepřáteli (na některé i šplhat) a vylepšovat svou postavu. Datum vydání zatím není známé.

Starship Troopers Extermination láká na update Carnage on Planet X-11

Jediný dobrý brouk je mrtvý brouk. Update Carnage on Planet X-11 přinese nový hvězdný systém, který potřebuje očistit od brouků. Nejvyšší čast vyrazit plnit svou občanskou povinnost, pokud vás doteď míjela.

The Casting of Frank Stone se připomíná novým trailerem

Summermassive Games znovu lákají na již oznámenou hru The Casting of Frank Stone. Ta přenese slavnou multiplayerovou hru Dead by Daylight do příběhového interaktivního zážitku. Hra vyjde v průběhu tohoto roku.

Nikoderiko: The Magical World je lákavou akční kreslenou platformovkou

Kreslených dobrodružství není nikdy dost. Svým vizuálem připomíná Nikoderiko: The Magical World slavné adventury jako Rayman, bude tam však víc mlácení, jízda na zvířátkách a také co-op. Hry se dočkáme již tento rok.

Bodycam se připomíná novým trailerem

Střílečka Bodycam se po delší době připomněla novým trailerem. Hru si již nyní můžete zahrát na Steamu.

Teaser na hru od tvůrců Cuphead a Rick and Morty

Roztomilá kreslená žabička, co chce chytit mouchu. To je celý teaser na novou hru od Woodrunner Games, která má vývojáře z Cuphead či Rick and Morty. Hra bude odhalena později tento rok.

Letošní Future Games Show bylo rozhodně nabité a padal jeden trailer za druhým. Jaké hry vás nejvíce zaujaly?

Doporučujeme