Streamers Clash táhne. Gen Z turnaj influencerů sledovalo během prvního dne 16 000 diváků najednou

Streamers Clash • Streamers Clash

Ambiciózní projekt Streamers Clash si dal za úkol posunout CZ/SK gaming scénu na novou úroveň a první vysílací den vypadal více než slibně.

Osm zkušených streamerů a gamerů – SterakDary, Spajkk, RobDiesALot, Necrit, Herdyn, Freeze, Xnapy a Koki – se 21.4. během Draft show na streamingové platformě Twitch.tv ujalo role kapitánů a pečlivě si vybrali své spoluhráče do turnaje. Výběr byl důležitý, protože se v 10 streamovacích dnech utkají ve hře League of Legends o 500 000 Kč.

Streamers Clash nevyužívá influencery k zvýšení vlastního dosahu, naopak je nechává vysílat po dobu turnaje na vlastních kanálech a sledovat hlavní vysílání pohodlně v rámci jejich streamu.

League of Legends patří k nejpopulárnějším herním titulům na světě. Kromě samotné hry vydává studio Riot Games i hudební klipy z herního světa (League of Legends profil na Spotify poslouchá měsíčně přes 18 milionu lidí). V roce 2021 představilo studio seriál Arcane, který se na ČSFD pyšní neuvěřitelnými 91% (15. nejlepší seriál na platformě) a jedná se o jeden z největších hitů Netflixu (v září vychází druhá sezóna).

Svět okolo hry je bohatý, ale hra z roku 2009 pro streamery ztratila časem kompetetivní smysl. Vášeň je ale dle jejich slov zpátky. V podcastu Riftczech o Streamers Clashi vyjádřil účastník turnaje David “Davkouny” Vogel:

Nikdy jsem neměl takovou motivaci hrát League of Legends, jako teď. Rozhodně jsem si nemyslel, že mě taková vášeň potká v mých 26. Momentálně hraju 10 her denně, což jsme nedělal od svých 18 let a chci si vyšlápnout na velké streamery.”

Všechny zápasy budou vysílány na Twitch kanálu Hitpointcz s profesionálním komentářem a sledovat je můžete i u nás na Poggers.

Zdroj: TZ

Doporučujeme