To nejlepší z Guerrilla Collective 2024. Tuna indie her všeho druhu

Epic Games

Summer Games Fest klepe na dveře a menší předehrou byl Guerrilla Collective. Indie her se v bezmála tříhodinovém streamu ukázalo opravdu hodně, tak jsme se rozhodli shrnout pár, které nás zaujaly.

Wrekless slibuje epický skateboardový multiplayer

Úvod na konferenci dostala hra Wrekless. Jedná se o online skateboardovou hru pro až 50 hráčů, kde můžete provádět triky, vytvářet a sdílet skateparky a minihry v reálném čase. Hra má vyjít v druhé polovině tohoto roku.

Yooka Leele se vrací v Yooka-Replaylee

Dvojice Yookou a Laylee opět budou pátrat po Pagies ve vylepšené definitivní verzi. Ta má dle slov vývojářů přinést zcela nové výzvy, tajemství, herní mechanismy a možnosti přístupnosti. Datum vydání zatím neznáme.

Five Nights at Freddy's: Into the Pit převede hororovou klasiku do pixelů

Into the Pit má převést známou hororovou hru do, jak asi vývojáři tvrdí, relaxační adventury. S pixelovou grafikou budete prozkoumávat svět v kůži Oswalda. Ten objeví v kuličkovém bazénu cestu do minulosti. Zbytek asi odhadnete. Budete muset přežít pět nocí hrůzy, cestovat časem, sbírat stopy a unikat před pronásledovateli. Zachraňte nejen sebe, ale i Oswaldova otce a děti z minulosti.

Datum vydání zatím není známé.

Volgarr the Viking 2 bude ještě náročnější

Brutálně náročná 2D platform hra Volgarr the Viking se vrací ve druhém dílu. Ten slibuje… no ještě větší obtížnost, víc výzev a další epochální dobrodružství, které otestuje hlavně odolnost vašeho ovladače proti zdi.

Chocolate Factory je budovatelskou hrou plnou cukru

Chocolate Factory od Tbjbu2 má kombinovat průzkum, boj a spoustu sladkostí. Hra se odehrává z pohledu první osoby a má vás postavit do světa plného čokoládových fontán, lízátkových stromů a zlých perníkových mužů. To nejlákavější je ale stavba vlastní továrny na sladkosti.

Hra vyjde 18. června tohoto roku.

Egging On je hra, ve které budete vejcem

Egging On od Egobounds vás naučí přežít na farmě jako křehké vajíčko. Ve hře se budete v roli vajíčka proplétat nebezpečnými oblastmi kurníku a snažit se nerozbít. Hra nemá kontrolní body, takže každé selhání znamená začátek od místa pádu. Datum vydání zatím není známé.

Escape from Ever After: Onboarding je RPG inspirované Paper Mario

Escape from Ever After je RPG inspirované sérií Paper Mario. Příběh sleduje hrdinu Flynt Bucklera, který bojuje proti zlé korporaci v pohádkové zemi. Ve hře budete prozkoumávat barevný svět, hrát různé minihry a bojovat s nepřáteli a ve své ujetosti to vypadá vlastně hrozně zábavně. Hru si budete mocit zahrát zdarma již 19. července tohoto roku.

Kiborg bude svižnou sci-fi bojovkou

Kiborg slibuje kombinaci temné akce s roguelite a time-managementem v temném sci-fi prostředí. Z mechanických částí vašich nepřátel si máte stavět exoskelety a pomocí nich porážet stále silnější nepřátele. Prolívání hektolitrů krve nevypadá v traileru vůbec špatně, datum vydání však stále neznáme.

SteamWorld Heist 2 ukazuje v novém traileru tahové bitvy

SteamWorld Heist 2 mě upřímně začíná lákat ještě víc. Vývojáři ukázali tahový bojový systém, kdy se nepřátele snažíte porazit v taktických 2D bitvách. Herní svět pak můžete prozkoumávat i v ponorce, kterou můžete vylepšovat. Zda to bude stát za to zjistíme, až hra vyjde 8. srpna tohoto roku.

Toxic Crusaders

A trochu retra na závěr, Toxic Crusaders má být bojovkou připomínající arkádové šílenosti jako třeba Želvy Ninja, a to pro jednoho až čtyři hráče! Ve hře budete pomocí mopu či tutu čistit ulice Tromaville od jednoho radioaktivního padoucha za druhým. Datum vydání zatím neznáme.

Oznámení a ukázaných her bylo samozřejmě mnohem víc, ale pro zmínění všech by autor musel vynechat ostatní konference a vy si na čtení vyhradit odpoledne. Doporučujeme si však ostatní hry prohlédnout třeba na speciálním Steam eventu.

Doporučujeme