Helldivers 2 jsou tak úspěšní, až to dělá potíže. Nápor hráčů dává zabrat serverům

Arrowhead Game Studios • Arrowhead Game Studios

Helldivers 2 překvapili svět a stali se hitem. S velkým počtem hráčů ale přichází taky velká zodpovědnost.

Akční střílečka Helldivers 2 si velmi rychle získala nejednoho hráče a na Steamu je z ní obrovský hit, který překonal všechny ostatní tituly vydávané Playstationem. Ani vývojáři však nebyli na takový úspěch plně připravení a hra se tak potýkala s problémy se servery.

Tvůrci už vydali jeden opravný patch, který vyřešil problémy s matchmakingem, ale stále mají ještě hromadu práce. Servery hry prostě nebyly nastavené na takový nápor a množství hráčů. Do hry se mohlo pokoušet přihlásit maximálně deset tisíc hráčů za minutu a celkový počet současně hrajících mohl být do dvě stě padesáti tisíc. Nyní jsou limity navýšené a počet přihlášení může být až dvojnásobný. Zároveň hrajících hráčů potom může být až tři sta šedesát tisíc.

Kromě těchto problémů ale Helldivers 2 bojují ještě s potížemi, kdy hráči za své hraní nezískávají odměny. "Víme, že problémy s odměnami jsou frustrující obzvláště pro nové hráče, kteří chtějí získat lepší výbavu. Prozatím prosím přijměte naši upřímnou omluvu za tyto potíže. Děláme vše, co můžeme, abychom to napravili," snaží se hráče uklidnit CEO studia Arrowhead Johan Pilestedt.

Doporučujeme