Helldivers 2 překonali God of War a jsou nejúspěšnějším startem PS titulu na Steamu

Arrowhead Game Studios • Arrowhead Game Studios

Umístit Helldivers na PC byl očividně dobrý nápad.

Helldivers 2 překvapili svět a stali se nejúspěšnějším startem Playstation hry na Steamu. Hra si skvěle vede nejen v prodejích, ale také v počtu současně hrajících hráčů. V konkurenci titulů jako God of War či Horizon jsou rekordní čísla skutečně úctyhodným počinem.

Helldivers se na Steamu dostali na téměř sto padesát tisíc hráčů v jeden moment, což je více než dvojnásobek toho, co dosáhl předchozí rekordní titul Playstationu, kterým bylo God of War. Helldivers 2 navíc stále svá čísla vylepšují a je tak možné, že ani tento rekord není konečný. Je ovšem nutno podotknout, že číslům jistě v porovnání s konkurencí od Playstationu pomáhá to, že Helldivers nejsou first-party titulem a dostávají se na PC rovnou a ne až se zpožděním jako u ostatních her.

Helldivers 2 přitom rozhodně nejsou mezi hráči vnímáni jako bezchybná hra. Hodnocení na Steamu vykazují smíšená hodnocení, i tak to ale vypadá, že ze hry bude hit. Otázkou zůstává, zda pouze na Steamu, nebo dosáhne úspěšného startu i na konzolích od Sony. Tam ovšem nemáme jak sledovat aktuální čísla a dokud se tak někdo nerozhodne je zveřejnit, nemáme jak zjistit, jak moc se hře daří na Playstationu 5.

Doporučujeme