Co si zapařit na Velikonoce: Od bláznivých králíků až po kultovního Yoshiho

Rabbids • Rabbids

Velikonoce nemusí být jen o pomlázkách a malovaných vajíčkách. Můžou být také o tom, abychom si pořádně zapařili. Tyto hry vám vytvoří tu pravou malovanou náladu.

Když už si křesťané mohli ukrást pohanský svátek, proč bychom my měli ctít „posvátné tradice Velikonoc“. Jsou to čtyři dny volna, které my jako hráči máme právo oslavit tím, co máme nejradši – pařením pořádných her.

Pokud však přeci jen ujíždíte na králíčkovi, malovaných vajíčkách a celé té barevné a popěvné náladě, asi potřebujete něco více tématického. Mrkněte na naše tipy!

Yoshi: Crafted World

Zelený dráček, co polyká příšery na světě a vytváří z nich vajíčka, která následně můžete házet. Co víc velikonočního by vás mohlo napadnout? Yoshi je výplodek slavného Nintenda a v Mariovi se představil jako obětní beránek. Taky jste ho nechali spadnout do díry?

Ve svých vlastních hrách je však Yoshi baddass, který si s Mariem v ničem nezadá. Ve své poslední hře Yoshi: Crafted World se chlubí promyšleným světem, příjemným grafickým stylem a navíc multiplayerem až pro čtyři hráče.

Bohužel si tuto jednohubku můžete vychutnat jen na zařízeních od Nintenda včetně posledního Nintedo Switch.

Rabbids: Party of Legends

Šílená párty hra společnosti Ubisoft vznikla již v roce 2006 a do dnešní doby celkem vzkvétá. Má za sebou celou plejádů titulů, spojila se i s Mariem ve dvou strategických dobrodružstvích a dokonce má svůj kreslený seriál. A pokud si chcete užít zábavu s přáteli, Party of Legends je přesně pro vás.

Je to soubor 50 šílených miniher, které si nejvíc užijete ve skupině až čtyř hráčů. V nabídce je tak nějak všechno, co byste si mohli představit: tancování, plavání, fotbal, shazování se ze skály v podobě kuliček a mnoho dalšího. Vše jednoduché, aby to kdokoli mohl popadnout a hrát.

Hru si navíc můžete zahrát na všech hlavních zařízeních, takže všech nedávných Playstenech, Xboxech a samozřejmě PC a Nintendu Switch.

F.I.S.T. Forged In Shadow Torch

Ať nám o Velikonocích nechybí nějaká ta krev, symbolem je samozřejmě králíček a já znám jednoho, který se sebou „nenechá vyj*bat“. F.I.S.T. je bojem o svobodu v subžánru metroidvania, kde bojujete s různými nepřáteli a prozkoumáváte komplexní mapy.

Metroidvania se vyznačuje tím, že některé části mapy jsou pro vás uzavřené nedostatkem vašich schopností. Třeba někam nedoskočíte a potřebujete double jump či je třeba odemknout silnější úder na proražení zdi. Králikovi tyto věci samozřejmě chybí, i proto s sebou nosí robotickou paži, co můžete různě upravovat.

Přičtěte k tomu příjemnou atmosféru a zajímavý vizuální styl a máte z toho hru, která nezklame na PC, PS4/5, Nintendu Switch ani Xboxu Series X/S.

Moorhuhn X

Hra mého mládí, kterou je dobré si každé Velikonoce připomenout. Moorhuhn je jednoduchá střílečka, ve které pouze míříte a snažíte se za krátký čas sestřelit co nejvíce slepic, za což dostáváte body. Navíc se nejedná o krvák a ty slepice si se svým přiblblým výrazem o sestřelení prostě říkají!

Hru sice můžete koupit, ale na rozdíl od ostatních na seznamu ji stačí najít na prohlížeči a hrát z něj. Byla totiž vypuštěna jako freeware. Můžete si ji však i koupit na různých platformách.

Alien Isolation

Bez mimozemských vajíček by to nebyly Velikonoce. Vetřelčí vajíčko sice v košíku nechcete, nemůžete však odporovat, že hustější vajíčko ve sci-fi jen tak nenajdete. A když se bavíme o vetřelčích hrách, dodnes nenajdeme lepší než Alien Isolation.

Zde nestřílíte s řevem „Game over man!“. Naopak, vetřelec zde působí jako nezničitelná entita, před kterou se musíte schovávat. Po mapě navíc běhají zmagoření lidé a androidi a nějak vás chtějí zabít úplně všichni. Je nutné použít mistrovský stealth doplněný využíváním nejrůznějších gadgetů.

Hra sice vyšla v roce 2014 na předchozí generaci konzolí, ale je možné ji hrát i na Xbox Series X/S, PS5, PC a dokonce vyšla i na Nintendo Switch. Navzdory 10 letému stáří (to to ale letí) se stále může chlubit skvělým vizuálem a parádním soundtrackem.

Untitled Goose Game

Letošní velikonoční pondělí vyjde na 1. dubna, což je zároveň apríl. A ten je spojen s žertíky. A na ně se perfektně hodí Untitlet Goose. Jedná se o sandbox, kdy v roli husy chodíte po světě a děláte co největší neplechu. Díky promyšlenosti se můžete pořádně vyřádit a hlavně se zasmát.

Velkým bonusem je příjemný audiovizuální styl a díky nenáročnosti je hra na všech hlavních platformách, tedy obou nedávných Xboxech, Playstationu, PC a Nintendu Switch.

Tyhle hry na Velikonoce zaujali nás, ale dá se jich samozřejmě najít i mnohem více. Co budete pařit vy? Podělte se na našich socials!



Doporučujeme