Kojima chce znovu potěšit fanoušky Metal Gearu. Svůj pohled změnil, když onemocněl

KONAMI • KONAMI

Kojimův nový projekt Physint by měl udělat radost všem milovníkům Metal Gearu.

Hideo Kojima se v novém videu ze série HideoTube rozpovídal o tom, jak nepříjemná nemoc změnila jeho pohled na jeho tvorbu. Jeho připravovaný titul, který aktuálně nese název Physint má být akční špionážní peckou, která zcela očividně bude cílit na fanoušky Metal Gearu. Roli v tomto návratu sehráli fanoušci i to, že Kojima onemocněl.

"V posledních osmi letech se mě lidé z celého světa ptali na další Metal Gear. V roce 2020 jsem onemocněl a bylo to během pandemie. Byl jsem nemocný, izolovaný a musel jsem na operaci. Myslel jsem, že už nemůžu a byl jsem na tom špatně. Dokonce jsem napsal závěť. A v ten moment mi došlo, že lidé umírají," vysvětluje Kojima, proč se jeho pohled na věc změnil.

"Minulý rok jsem měl šedesát. Za deset let budu mít sedmdesát. Doufám, že nikdy nebudu muset do důchodu. Ale když si to tolik lidí přeje, přemýšlel jsem nad tím, že bych mohl změnit své priority. Stále chci dělat nové věci, ale rozhodl jsem se udělat špionážní akční hru," pokračoval.

Kromě toho, že pracuje na počítačových hrách se Kojima čím dál více setkává také se zájmem ze strany Hollywoodu. Nechce ale prý opustit své studio jen kvůli tomu, aby mohl udělat film. V této filozofii ho měl podpořit i oceňovaný režisér Guillermo del Toro. "To, co děláš už v podstatě jsou filmy. Pokračuj takový, jaký jsi," slyšel od del Tora Kojima.

Aktuálně má tak legendární vývojář rozpracovaných hned několik projektů. Vzniká nové Death Stranding, OD a Physint. Fanoušci Metal Gearu konečně mohou po letech usnout spokojeným spánkem s vědomím, že se zase dočkají špionážní kojimoviny. Zatím je ovšem brzy na to, abychom řekli, kdy to bude.

Doporučujeme