Microsoft zavírá další studia. Končí tvůrci Redfallu i Hi-Fi Rush

Tango Gameworks • Tango Gameworks

Další černý den vývojářů.

Microsoft opět redukuje studia, která pod ním tvoří hry a mezi nimi je i velké překvapení v podobě autorů jednoho z nejceněnějších herních počinů minulého roku. Arkane Austin, kteří stáli za Redfallem, byli po neúspěchu jejich hry poměrně jasným cílem. Naproti tomu Hi-Fi Rush byl minulý rok velmi oceňovanou hrou, které se dařilo i na The Game Awards či cenách BAFTA. I přesto i její vývojáři zavírají krám. Konec hlásí také studia Aplha Dog Games a Roundhouse Games.

Důvodem rozpuštění některých týmů je prý reprioritizace titulů a zdrojů v rámci společnosti. Zaměstnanci Arkane Austin se mají přesunout do jiných vývojářských týmů, zatímco ostatní studia propustí své zaměstnance bez jakéhokoliv přesunu na jiné pozice.

"Tyto změny nejsou odrazem kreativity a dovedností talentovaných lidí v těchto týmech ani rizik, která podstoupili, aby mohli zkusit nové věci. Rozumím, že tyto změny jsou znepokojivé i pro další podpůrné týmy napříč ZeniMaxem a Bethesdou. Děláme tato rozhodnutí, abychom vytvořili kapacity ke zvýšení investic do dalších částí našeho portfolia a soustředili se na naše prioritizované hry," vysvětluje šéf Xbox Game Studios Matt Booty.

Microsoft tak navazuje na lednovou vlnu propouštění, ve které propustil asi 1900 zaměstnanců a dává další munici kritikům, kteří se opírali do tvrzení společnosti při soudních sporech o akvizici Activision Blizzardu.

REKLAMA

Partnerem rubriky Novinky je společnost STR8.

Doporučujeme