Microsoft prý začíná razit multiplatformní strategii. PlayStation se má dočkat Starfieldu i Indiana Jonese

Bethesda Softworks • Bethesda Softworks

Podle webu XboxEra, který se specializuje na konzole od Microsoftu, by mělo úspěšné RPG z minulého roku dorazit i na Playstation.

Microsoft údajně plánuje vydat rovnou několik exkluzivních titulů i na konkurenční platformě. Playstation by se podle webu XboxEra měl dočkat již dříve spekulovaných her Hi-Fi Rush, Sea of Thieves a dle nejnovějších zpráv také Starfieldu. Web se odvolává na anonymní zdroje, dle kterých se má Playstation 5 dočkat Starfieldu poté, co Xbox a PC dostanou pro vesmírné RPG expanzi Shattered Space.

Podobné zprávy přináší také web The Verge, dle kterého Bethesda zvažuje vydání Indiana Jones and the Great Circle na PS5. "V Microsoftu se objevuje nový multiplatformní přístup, u kterého společnost zvažuje u každého titulu, zda zůstane exkluzivní, nebo se objeví i na PS5 a Switchi," píše The Verge.

Takový přístup už dříve proklamoval Phil Spencer, který tvrdil, že o každém titulu se rozhoduje individuálně, ale informace, které vyplouvaly na povrch při přích o akvizici Activision Blizzardu tvrdily opak. Dle těchto informací totiž mělo být již předem dáno, že Xbox plánuje ponechat si další hry Bethesdy jako exkluzivity.

"Seniorní vedení Microsoftu údajně vedlo debatu o výhodách a nevýhodách vydávání většího množství exkluzivit na ostatních platformách. A ne všichni jsou s rozhodnutím spokojení, ale získání potenciálních peněz, které zůstávají na stole při nevydávání her na konkurenčním hardwaru prý vyšlo lépe," popisuje aktuální situaci XboxEra.

Nejpravděpodobnější variantou pro hry od Xboxu se tak nyní zdá být určitá forma časové exkluzivity, která by zároveň umožnila hráčům na konkurenčních platformách, aby si zahráli své oblíbené tituly i bez vlastnictví PC nebo Xboxu.

Doporučujeme