To nejlepší z výstavy CES 2024: Herní i ne-herní vychytávky, které ovlivní naše životy

CES 2024 • CES 2024

Veletrh Consumer Electronics Show (CES) letos opět ukázal hromadu technologických vylepšení, a nezapomnělo se ani na hráče. Připravili jsme souhrn toho herního i ne-herního, co nás zaujalo nejvíce.

MSI Claw A1M bude konkurovat Steam Decku

S přenosnými handheldovými PC se roztrhl pytel. Steam Deck má již dvě verze, ASUS ROG Ally a Lenovo Legion Go šly dokonce i cestou Windowsu 11. MSI Claw A1M je nejpodobnější ASUS ROG Ally, ostatně také používá Windows 11. Soupěří hlavně výkonem. Bude se prodávat ve třech odlišných verzích, kdy ta nejvýkonnější bude mít 7-palcový displej, Intel Core Ultra 7-155H a speciální čip Meteor Lake, který se zaměřuje na vykonávání tasků od AI.

Vyjde někdy v únoru/březnu v cenovém rozhraní od 699 do 799 dolarů.

Handheld Mega 95 je ideální pro nadšence retro her

SEGA oznámila svůj vlastní handheld Mega 95, který se zaměřuje spíš na retro. Bude schopen přehrávat původní herní kazety pro SEGA Genesis a Mega Drive. Navíc ho lze připojit k televizi a na jedno nabití vydrží až 10 hodin. No neberte to.

Mega 95

Průhledné televize od LG a Samsungu

Pokud přeci jen plánujete hrát doma, možná vás zaujmou průhledné televize. Údajně se jedná o materiál, který lze „vytisknout na každý povrch“. V tomto případě se jedná o kus skla. Cenu neznáme, dle expertů se však může jednat o tisíce dolarů.

ASUS ROG Phone 8 bude výkonný i stylový

ASUS oznámil svůj nový herní telefon ASUS ROG Phone 8. Má nabídnout vysoký výkon díky čipu Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform, efektivnější chlazení, využití AI a dokonce podsvícené logo s upravitelným RGB. V Česku bude dostupný od února za startovní cenu 27 tisíc Kč.

Asus ROG 8 Phone

Razer představuje haptický polštářek, který vás vtáhne do hry

Zajímavou vychytávku představila společnost Razer. Haptický polštářek na židli, který pomocí zvuku generuje vibrace. Tím vás víc vtáhne do hry či filmu. Zatím nevíme, kdy novinka vyjde a kolik bude stát.

Vylepšené AI pro vozidla Kia a Hyundai

Speciální nové AI pro vozidla Hyundai a Kia bude mít možnost funkcí „home-to-car“ a „car-to-home“. Pochází od společnosti Samsung a propojí zařízení z rodiny SmartThings. Na dálku bude možné z auta zkontrolovat teplotu a světlo doma či otevřít okna nebo z domova zkontrolovat okna a teplotu v autě.

Robot na parkování aut

Jihokorejská společnost HL Mando představila speciálního robota zvaného Parkie. Ten dokáže zajet pod vozidla, zvednout je a přeparkovat. To bude ale hromada pěkných kanadských žertíků!

Robotický hlídač domácích mazlíčků

Společnost Ogmen zase ukázala robota ORo. Ten má malý kontejner s jídlem na krmení vašich mazlíčků, může si s nimi hrát, zaznamenávat zdravotní stav a ještě dělat obrázky a videa z jejich dne.

Pomocník při chůzi WIM

Z Jižní Koreje přichází pomocník při chůzi. Má vám dávat „extra push“ při běhu i chůzi a třeba i simulovat chození ve vodě. Pochopitelně umí i navrhnout vás cvičící denní plán.

Chytré zrcadlo pro mentální zdraví

Chytré zrcadlo od společnosti Baracoda bude schopno poznat vaši náladu, výrazy či pochyby a tím dokonce poznat, zda vám nehrozí nějaká mentální nemoc.

Robotický sekač trávy

Společnost Mammotion ukázala novou verzi samohybné sekačky na trávu. Hlavně se zlepšila její schopnost vyhýbat se překážkám. Ideální pomocník na ušetření času pro hraní, jen cena se pohybuje na více než 2000 dolarech.

Mini herní počítač

ASUS ROG NUC je herní počítač, který je tak velký, že si ho pohodlně vezmete i na chatu. Bude ve více modelech, kdy díky kombu procesoru Intel Core Ultra 7 nebo 9 a grafické kartě Nvidia GeForce RTX 4060 nebo 4070 GPU utáhne i ty nejnáročnější hry. Detaily o datu vydání nebo ceně zatím nemáme.

A jaké novinky zaujaly vás? Podělte se na našich soušlech!

Doporučujeme