Nintendo oficiálně potvrdilo, že v tomto fiskálním roce představí novou konzoli. Půjde o nástupce Switche

Nintendo • Nintendo

Další konzole od Nintenda je již na cestě.

Po dlouhých spekulacích máme konečně jasno. Nintendo oficiálně potvrdilo, že ještě v tomto fiskálním roce představí svoji novou herní konzoli, která bude nástupcem Nintenda Switch. Fanoušci Nintenda se tak mohou konečně těšit na zbrusu nové zařízení, které jim zprostředkuje ty nejmodernější herní zážitky.

"Toto je Furukawa, prezident Nintenda. Uděláme oznámení o nástupci Nintenda Switch v tomto fiskálním roce. Bude to již devět let od oznámení existence Nintenda Switch v roce 2015. V červnu chystáme Nintendo Direct ohledně softwaru pro Nintendo Switch ve druhé polovině roku 2024, ale počítejte s tím, že o nástupci zde mluvit zatím nebudeme," vysvětluje na sociální síti X Nintendo. Informace o nástupci Switche se tak dozvíme o něco později.

O nástupci Nintenda Switch se toho již řeklo hodně, byť zatím nic není oficiální. Konzole by měla prý být schopná zvládat i ty nejmodernější tituly a mluví se dokonce o srovnatelném výkonu s PS5 či Xbox Series X/S. Hovoří se také o magnetických Joy-Conech a dříve se spekulovalo o jejím uvedení na trh již v roce 2024, ale to se podle všeho muselo posunout.

REKLAMA

Partnerem rubriky Novinky je společnost STR8.

Doporučujeme