Obrovská zloba hráčů na Steamu zabrala. Helldivers 2 na PC nebudou vyžadovat PSN účet

Arrowhead Games • Arrowhead Games

Sony ustupuje hráčům a své plány přehodnocuje.

PlayStation nakonec přece jenom ustoupí zuřícímu davu hráčů na Steamu a Helldivers 2 nebudou vyžadovat účet PlayStation Network. Společnost oznámila, že plány na přidání nutnosti mít účet PSN pro hraní Helldivers 2 se ruší. Toto rozhodnutí podle některých tvrzení mělo "zablokovat" možnost hrát i hráčům, kteří již titul vlastní v asi sto zemích, které nemají PSN k dispozici. Zde také Steam zastavil prodej hry.

"Fanoušci Helldivers. Slyšíme vaši zpětnou vazbu na naši aktualizaci ohledně propojování účtů, které by mělo vyžadovat spojení PSN a Steamu pro nové hráče a od 30. května i stávající. Tyto plány nebudou uskutečněné. Stále zjišťujeme co je pro PC hráče nejlepší a vaše zpětná vazba je velmi cenná. Děkujeme za vaši podporu Helldivers 2 a budeme vás dále informovat o nadcházejících plánech," sděluje stručně PlayStation.

Oznámení o povinném propojení účtů přes víkend vedlo k obrovské vlně negativních recenzí Helldivers 2 na Steamu. Nyní tak tento krok určitě ještě nějakou dobu zanechá neblahou stopu na pověsti Helldivers, PlayStationu i samotného studia Arrowhead, které je zde bohužel v podstatě obětí obou stran tohoto pomyslného sporu. Sám CEO Johan Pilested se situaci snažil uklidnit ještě během víkendu, když na platformě X informoval, že Arrowhead hledá s PlayStationem řešení pro země bez PSN.

Nakonec však toto řešení bylo snadné. Prostě ustoupit od svého požadavku kompletně. Helldivers si tak i nadále zahrajete bez potíží tak, jako doposud.

REKLAMA

Partnerem rubriky Novinky je společnost STR8.

Doporučujeme