PlayStation 5 má na kontě již 59 milionů prodaných kusů. Prodeje jsou ovšem horší než Sony čekalo

Playstation • Playstation

Čísla jsou to pěkná, ale podle odhadů měla být pěknější.

Sony slaví další rekordní rok z hlediska výdělků, ale prodeje konzolí PlayStation 5 jsou slabší než se očekávalo. Nová generace PlayStationu má na kontě aktuálně asi 59 milionů prodaných kusů, ale poslední roční cíl Sony byl o čtyři miliony prodaných konzolí výše.

Pátý PlayStation je i tak ovšem velmi úspěšný a drží tempo se svým předchůdcem. Ten měl ve stejné době svého životního cyklu šedesát milionů prodaných kusů a pokud vezmeme v potaz i to, že PlayStation 5 se ze začátku svého cyklu potýkal s nedostatkem konzolí, který prodeje brzdil, jde o skutečně úctyhodný výkon.

Celkově zaznamenal PlayStation sedmnáctiprocentní růst, který přisuzoval mimo jiné právě zvýšeným prodejům titulů, které nejsou first-party a také dodatečného obsahu. Specificky potom společnost vyzdvihuje Helldivers 2.

Helldivers 2 se stali nejúspěšnějším startem PlayStationu s dvanácti miliony prodanými kopiemi během prvních dvanácti týdnů. Překonali tak God of War: Ragnarök, který se za deset týdnů dostal na jedenáct milionů. Je ale nutno podotknout, že pouze na konzolích PlayStation. Helldivers měli k pomoci také PC hráče.

V dalších měsících PlayStaiton očekává, že prodeje jeho konzolí budou klesat a počítá s prodeji asi osmnácti milionů konzolí. V uplynulém roce prodal necelých dvacet jedna milionů. Tato očekávání se bezesporu pojí i s tím, že Sony neplánuje vydávat žádné tituly z velkých zavedených značek během následujícího roku.

REKLAMA

Partnerem rubriky Novinky je společnost STR8.

Doporučujeme