PlayStation místo Jima Ryana povedou rovnou dva muži. Role šéfů se ujmou Hermen Hulst a Hideaki Nishino

Sony • Sony

PlayStation představil své nové šéfy.

PlayStation konečně našel náhradu za Jima Ryana. Jeho dočasnou náhradou byl zatím Hiroki Totoki, ale nyní ho ve funkci trvale nahradí Herman Hulst a Hideaki Nishino.

První jmenovaný dosud působil jako šéf PlayStation Studios a Guerrilla Games. Na starosti bude mít veškerý herní obsah PlayStationu a také přenos značek PlayStationu na ostatní média. Nishino byl viceprezidentem SIE Platform Experience Group a bude se starat o technologie, produkty, služby a také o vztahy s third-party vývojáři a vydavateli.

Oba noví CEO se budou nadále zodpovídat právě končícímu dočasnému šéfovi Hiroki Totokimu, který bude pokračovat ve své roli funkcionáře SIE a prezidenta, COO a CFO Sony Group Corporation. "Sony Interactive Entertainment je dynamický a rostoucí byznys, který přináší nesmírnou zábavu skrze spojení obsahu a technologie," popisuje Totoki.

"Tito dva vůdci budou mít jasné zodpovědnosti a budou se starat o strategické směřování, aby zajistili soustředění na prohlubování spojení s existujícími uživateli PlayStationu a rozšiřovili ho k novému publiku," pokračoval.

Oba noví CEO vyjádřili velkou poctu z toho, že byli do této funkce jmenováni. "Budeme pokračovat v propojování hráčů a tvůrců skrze technologie a služby světové úrovně. Jsem poctěn, že jsem byl jmenován po boku někoho jako je Herman," komentoval Nishino své jmenování do funkce. "Je skutečným privilegiem dostat nabídku vést Studio Business Group pro Sony Interactive. Jsem nadšený, že mohu pokračovat v práci s nesmírně talentovanými týmy a studii, abychom hráčům dávali nezapomenutelné zážitky," napsal Hulst na sociální síti X.

Jejich předchůdce Jim Ryan vedl PlayStation od roku 2019 a minulý rok se rozhodl ve své pozici skončit s letošním březnem po více než třiceti letech ve společnosti.

REKLAMA

Partnerem rubriky Novinky je společnost STR8.

Doporučujeme