Pořadatelé The Game Awards zvažovali přidání kategorií pro nejlepší remake a herce ve vedlejší roli

Capcom • Capcom

The Game Awards mohly mít nové kategorie. Letos se jich však nedočkáme.

The Game Awards mohly mít nové kategorie, z nichž jedna by právě letos mohla zažehnat velké kontroverze. Mezi hráči se totiž objevovaly hlasy, že remake by neměl mít nároku ucházet se o hru roku, na niž je nominovaný remake Resident Evil 4. Producent Geoff Keighley prozradil že právě přidání kategorií pro remaky a také herců ve vedlejší roli pořadatelé zvažovali.

"Lidé se často ptají na kategorii pro nejlepší DLC, ale ta je v podstatě zahrnutá v kategorii pro nejlepší zavedenou hru. Většinou jsou v ní live service tituly, ale letos se tam dostal například Cyberpunk 2077 protože výrazně vylepšil původní hru patchem 2.0 a DLC Phantom Liberty," vysvětloval Keighley.

"Další věc, kterou lidé často žádají je nejlepší remake a remaster. Hodně jsme to zvažovali, ale otázkou je, zda každý rok vyjde aspoň pět úžasných remaků. Letos jich pár vyšlo, ale ptáme se zároveň, proč by neměly být zařazené do boje o hru roku," hájí fakt, že remaky by měly mít možnost zapojit se do klasických kategorií.

Dále Keighley dodal ještě to, že se zvažovala také nová kategorie pro herce, kteří by dostávali ocenění také za vedlejší role. Negativum viděl ovšem v tom, že již nyní hráči The Game Awards vyčítají, že se až příliš zaměřují na výpravnou část her a jsou až moc "jako Oscary". Ani tato kategorie si tak zatím cestu na ocenění nenašla.

Partnerem rubriky Novinky je Česká spořitelna.

Doporučujeme