POG Tipy: Jak se neztratit ve vnadách hlavní hrdiny Stellar Blade

Stellar Blade • Stellar Blade

Japonské akční dobrodružství Stellar Blade nabízí pořádnou jízdu, ale také pořádnou výzvu. Díky našim tipům snad do hry rychle proniknete, abyste pokořili každého záporáka.

Využívejte tréninkový simulátor

Nejlepším tipem, jak se rychleji dostat do hry, je využít herní naučné nástroje. Žádný učený z nebe nespadl, dokonce i Kung Fu Panda nějaký ten trénink absolvoval. Ve Stellar Blade se vám tréninková oblast odemkne hned po objevení první Rest Area. Trénink pak začlení vše základní, od běžných útoků po speciální schopnosti. Skvělý způsob, jak se otrkat před začátkem dobrodružství.

Perfektní vykrytí je základ

Hned jak si můžete odemknout Perfect Perry, běžte do toho. Dobré načasování vykrytí nepřátelského útoku vás nejen ochrání, ale umožní i začít protiútok, doplní vaše BE gauge a ještě ubere nepřátelský Stance Meter. Hned několik much jednou ranou.

Stellar Blade

Cut-scény je možné zastavit

Stále je to v dnešní době trochu nezvyk, ale zde je možné filmečky zastavovat, a to za použití PS tlačítka. Tím se dostanete do menu PlayStationu, ve kterém je hra, dokud na ni znovu nekliknete, pozastavená. Pokud vám tedy máma vtrhne do pokoje při důležitém příběhovém momentu, nemusí vás to hned vyvést z míry a nemusíte si říkat, co jsem sakra propásl.

Stellar Blade

Jen je nevýhodou, že zase cut-scény nemůžete přeskakovat. Musíte holt vyslechnout každý napínavý příběh, než zase do někoho začnete bušit.

Na padání je vaše postava nezvykle náchylná

Ačkoli si Eve velmi rychle osvojí speciality jako double jump, moc vám to nepomůže přežít. Tato herní hrdinka padání opravdu nemá ráda a když skočíte z větší výšky a krátce před dopadem znovu skočíte, stejně to naperete do země rychleji než opilý jestřáb.

Stellar Blade

Beta Energii si šetřete na nejnapínavější momenty

V průběhu bojů nabíjíte takzvanou Beta Energii, díky které můžete provádět opravdu silné útoky. Je dobré nevystřílet to na každého pinčla, kterého potkáte, ale radši to našetřit. Jen pozor, abyste to omylem neaktivovali. Zbytečně si vezmete velkou výhodu při boji s bossem nebo tužším protivníkem.

Nezapomínejte skenovat

Pokud dojde na průzkum, je dobré věřit své technologii. Váš robůtek je ideální pro skenování oblasti, čímž lépe poznáte své okolí, najdete užitečné předměty, ale hlavně objevíte skryté nepřátele. Málo co pomůže tomu, že se leknutím polijete kávou, než starý dobrý skrytý nepřátelský výpad – a tohle vám proti němu trochu pomůže.

Naučte se, jak provádět komba

Jak postupujete hrou, odemykáte více a více komb. A velmi rychle zjistíte, že dobré provádění komb je mnohem účinnější než náhodné sekání nepřátel. Doporučujeme se je trochu naučit a zjistit si, jaké jsou pro vás nejužitečnější. Systém je naštěstí celkem intuitivní, trochu praxe však vyžaduje.

Stellar Blade

Barvy a načasování je vše

Ve hře jsou čtyři typy útoků, které se odlišují svou barvou. Červené je možné vykrýt, žluté jsou nevykrytelné a je třeba jim uhnout, u modrých je možné využít blink a fialové vám umožňuji využít repulse a odstrčit nepřítele.

Jakmile se barvy naučíte, žádný útok vás nepřekvapí. Důležité je taky vše dobře načasovat, protože ani nejlépe naplánovaná akce nevyjde, pokud ji provedete ve špatný moment.

Poznejte svého nepřítele

Žádnou bojovou taktiku nemůžete účinně naplánovat, pokud nevíte, jak se chová váš nepřítel. Eve na svých cestách pozná hodně variací nejrůznějších potvor a každá má odlišné silné a slabé stránky a trošku jiné útoky. Naučte se je předvídat a dobře naplánujte, jak na ně zaútočit.

Zničte vše, co vidíte

Stejně jako v The Legend of Zelda, jakmile vidíte zničitelný barel, rozmlaťte ho. Nikdy nemůžete vědět, zda se tam třeba neskrývá nějaký užitečný předmět. Nehledě na to, že ničit cizí majetek je hrozná zábava.

Snad vám tyto tipy pomohou se do hry lépe dostat. Nezapomínejte však, že herní mechaniky jsou komplikované a rozhodně se vyplatí herním systémům věnovat čas a postupně se přizpůsobovat všem nástrahám.

Doporučujeme