POG Tipy: Jak úspěšně překonat nástrahy světa Final Fantasy VII Rebirth

Final Fantasy VII Rebirth • Final Fantasy VII Rebirth

Bohatý svět Final Fantasy je skvělý na průzkum, ale obtížný na překonání. Pomocí našich tipů snad jeho nástrahy zvládnete bez větších problémů.

Blokování je bezpečnější než uhýbání, ale pozor na speciální útoky

Mnoho lidí si myslí, že když úhyb může kompletně uchránit před každým typem poškození, je nejlepší používat jen to. Jenomže nepřátelé útočí rychle a krytí má téměř stoprocentní úspěšnost. A když se ubráníte tímto způsobem, zvýší se navíc vaše ATB.

EN_04_FF7REBIRTH_Demo_png_jpgcopy

Navíc když zvládnete perfektní blok, ubráníte se kompletně a občas ještě shodíte nepřátele k zemi. Nejen, že je to uspokojivé, ale navíc z toho nepřátelé nemají vyloženě radost.

Pozor na zvýrazněné útoky

Předchozí tip však má jednu výjimku. Občas se nepřátelé napřáhnou nad hlavu a dají pořádnou prdu. To nevykryjete a dost to zabolí. Před tímhle vždy uhněte a pokuste se nepříteli útok vrátit.

Využijte slabá místa

Mnoho nepřátel ve hře má nějaké své slabé místo. Nejsou to pouze headshoty, vlastně je docela promyšlené co všechno zraní konkrétní nepřátele. Třeba létající nepřátelé jsou hodně zranitelní proti větrné magii. Navíc tím zvýšíte jejich stagger bar, což nepřátele omráčí a udělá je proti útokům ještě zranitelnější.

Final Fantasy VII Rebirth

Assess je vaším nejlepším přítelem

Chceš-li nepřítele porazit, musíš ho poznat. Assess je vaší nejmocnější zbraní, jelikož díky tomu o nepříteli zjistíte vše, slabiny i odolnosti a ještě důležitěji, čím je můžete omráčit. Získané informace o nepříteli už budete mít uložené a můžete je kdykoli použít.

Našetřete si Synergy Abilities na nejlepší chvíli

Synergy Abilities jsou speciální schopnosti, kdy se dva hrdinové spojí dohromady, aby způsobili ještě větší poškození. Jenže je dost náročné to získat a musíte si to zkrátka našetřit.

Final Fantasy VII Rebirth

Je tedy dobré dát si pozor, abyste tyto schopnosti použili ve správný moment… a zároveň nezapomínat, že je máte k dispozici. Mohou totiž změnit každou potyčku ve váš prospěch.

Backline Commands mohou být life-saver

A když už jsme u těch Synergy Abilities, rozhodně nezapomeňte na Backline Commands. Pokud to totálně pos…te, není třeba ztrácet hlavu. Pomocí Backline Commands můžete povolat své neaktivní spojence a využít s nimi Synergy Ability, která vám může zachránit vaši téměř nakopanou prdýlku.

Final Fantasy VII Rebirth

Co nejdříve získejte Chocobo

Chocobo je takový pěkný velký opeřený ptáček, který vám výrazně pomůže s dopravou po mapě. Mohou se dokonce dostat přes jinak nepřekonatelné části mapy. Proto se doporučuji při průzkumu moc nemrcasit, dokud si podobného kamaráda neseženete.

Nespoléhejte se jen na ikony

Ubisoft nás už poněkud naučil, že bychom se měli dívat jen tam, kde je otazník. A Final Fantasy VII Rebirth má vlastně obdobnou featuru, aby se vám na mapě ukázala důležitá místa. Jenomže řídit se mapou přeci mohou jen pitomci!

Final Fantasy VII Rebirth

Když vidíte něco zajímavého, tak tam radši rovnou skočte. Můžete tam narazit na předměty, gear či prachy, a to prostě nechcete prošvihnout jen proto, že to tam nějaký kartograf zapomněl nakreslit.

Noticeboards jsou dobrým zdrojem vedlejších úkolů

Když nemáte co dělat, je dobré dívat se po tabulích. Tam často najdete nějaký ten úkol. Noticeboards navíc mívají zelené označení na mapě, pokud na nich je něco zajímavého. Nemusíte je tedy číst jen proto, abyste zjistili, že ve vesnici chcípl pes.

Final Fantasy VII Rebirth

Když jste ztraceni, následujte cestu

Běžně se radí jít za nosem, ale při hraní hry to uděláte jen těžko. Ve Final Fantasy VII Rebirth je ve skutečnosti jednoduchý tip, jak se odztratit. Stačí následovat cestu. Zde sice cesty nevedou do Říma, ale vždy vám pomohou najít rozumnou lokalitu.

Snad vám tyto tipy pomohou se do hry trochu dostat. Existuje však mnohem více fíglů, jak ve Final Fantasy VII Rebirth excelovat. Co využíváte vy?

REKLAMA

Partnerem rubriky je společnost STR8.

Doporučujeme