POG Tipy: Jak šířit galaktickou demokracii v akci Helldivers 2

Helldivers 2 • Helldivers 2

Helldivers 2 na popularitě stále stoupají, nicméně utkávat se na planetách s odhodlanými ničiteli demokracie není snadnou kratochvílí. Tyto tipy vám pomohou, abyste z každé planety vyvázli alespoň s většinou končetin.

Nepřetěžujte Railgun!

Railgun sice není vlaková puška, jak to chybně našinci přeložili ve filmu Likvidátor. Je to hlavně pořádné dělo, které když nabijete, tak můžete odstřelit mozek z hlavy nejednomu broukovi. Když ji však nabíjíte v nezabezpečeném režimu příliš dlouho, tak se zbraň přetíží, vybouchne se a naopak z vás přežijou možná tak tkaničky. Tak buď dávejte bacha nebo používejte bezpečný režim zbraně jako ti správní noobové.

Helldivers 2

Miřte Automatonům na oko a Chargerům na plíce

Thanosovi máte mířit na hlavu, ne každý má však slabé místo na stejném místě. Automatoni mají slabé oko. Když do něj vystřelíte, třeba tím zmíněným Railgunem, nebudou z toho mít zrovna radost a takového Berserkera můžete sejmout jednou dobře mířenou ranou. A z druhé strany emzáčtí Chargeři jsou pořádně zuřiví, ale trefováním do plic je dokážete zastavit. Doslova jim vezmete dech. A pokud není čas, střílejte do nohou.

Helldivers 2

Využívejte strategemy s vylepšením lodi

Strategemy patří k základu úspěšné bitvy. Dokáží vám zvýšit zásobník nebo sníží cooldowny, případně povolat na pomoc pořádné kropící salvu. Většina navíc lze využívat opakovaně, takže si je nemusíte šetřit do nejhoršího momentu, kdy vás zabijí ještě před použitím.

Helldivers 2

Nezapomeňte si je navíc vylepšit pomocí ship module upgrades. Ty dokáží strategemy ovlivnit tak, aby efekty byly ještě znatelnější. Klíčové je tak správně vylepšit vaši vesmírnou loď, která strategemy takticky podpoří výhodami jako je nižší cooldown pro kobercové bombardování a lepší výdrž střílen.

Naučte se strategemy využívat efektivně

Strategemy se při víru bitvy opravdu hodí, nicméně používat je může být docela náročné. Naštěstí to jde nacvičit. Na zdi naproti Ship Management Station můžete najít Strategem Hero. Minihry po vás požadují využívat Strategem codes, díky čemuž už budete na příští bitvu připraveni a hbité prsty vás nejednou vytáhnou ze šlamastiky.

Helldivers 2

Zlepšete se v házení granátů

Střílet je zábava, ale nepodceňujte granáty. Boom se hodí třeba na skupinky menších brouků nebo uzavírání hnízd. Každý druh granátu funguje jinak a hodí se do jiných situací, takže si nacvičte jejich správné načasování na taktické chvilky. A pokud ani to nestačí, hoďte na ně 500kg bombičku.

Helldivers 2

Využívejte prostředí

Jak z Avatara všichni víme, síla přírody dělá divy. I špinavý mariňák z vesmíru ji však může využít pro svůj prospěch. Třeba můžete zpomalit nepřítele pomocí hluboké vody a následně na zpomalené nepřátele využít bombardování. A podobných triků je tady víc, každá planeta má totiž unikátní floru i faunu, se kterou si lze dobře vyhrát.

Helldivers 2

Před extraction zone se radši skrývejte

Jakmile se snažíte zdrhnout z planety, guns blazing nemusí být nejlepší taktikou. Většinu hry si s radostí užívejte výbuchy a kosení nepřátel všeho druhu. Nicméně při útěku postupujte radši tajně. Nenalákáte na sebe takovou pozornost a šance na únik se výrazně zvýší, když kromě několika hnízd na sebe nepoštvete ještě hlídky půlky planety.

Helldivers 2

Lepší je jít nalehko

Supermarines jsou těžcí elitní vojáci vesmíru, ale také jsou ve Warhammeru 40.000. Jakmile jste v Helldivers, spíš doporučujeme vsadit na rychlost. Lehká zbroj vám neposkytne tak velkou ochranu, nicméně zvlášť v kombinaci s jetpackem snadněji utečete před přesilami nepřátel nebo vám neunikne extrakční loď. Rozdíly v tuto chvíli navíc nejsou tak patrné a mnohem více se vyplatí sledovat pasivní perky brnění ve spojení s lehkostí, díky které zdrhnete patřičně rychleji.

Helldivers 2

Prohledejte mapu kvůli místům zájmu

Než se vydáte na hvězdný výsadek, doporučuji si pořádně prohlédnout mapu. Vedle hlavních misí zde máte spoustu bodů zájmu, kde můžete najít velmi cenné vybavení, kredity, medaile či suroviny na vylepšení lodi. Nejlepší je si mapu pořádně prohlédnout a najít si smysluplnou trasu, díky které přímočaře poberete to hlavní jedním tahem.

Helldivers 2

Opatrně nabíjejte a hlídejte si munici

Plýtvat náboji se nevyplácí. Při boji si vždy hlídejte, zda máte dost nábojů a hlavně prohlížejte zásobník. Pokud budete nabíjet moc brzy, můžete zbytečně přijít o spoustu cenné munice. A klackem s místními nepřáteli bojovat nechcete.

Helldivers 2 má však mnohem víc různých triků a tipů, jak hru co nejlépe zvládat. I proto je hra tak populární, že si ji fanoušci Xboxu snaží peticí prosadit na svou platformu. Pokud patříte k těm, co na hře momentálně ujíždí, jaké tipy byste poradili vy? Dejte nám vědět na soušlech!

Doporučujeme