Populární autor komunitního obsahu pro WWE 2K dostal ban. Na 2K se za to valí kritika

2K • 2K

Známý hráč WhatsTheStatus často uploadoval obsah běžně nedostupný hráčům. 2K ho za to potrestalo a komunitě se to nelíbí.

Komunita kolem wrestlingové hry WWE 2K24 se zlobí na tvůrce hry. Jeden z populárních tvůrců obsahu WhatTheStatus totiž dostal perma ban a nemůže tak nyní hrát online a sdílet další vývtvory. Jeho obsah často hráčům zpřístupňoval jinak nedostupné věci. Nyní zmizelo vše, co uploadoval.

"Nedávno jsme byli upozornění na tento účet, který byl spojený s nevhodným obsahem. Toto je porušení EULA, které každý hráč přijímá před tím, než má přístup k online funkcím," stojí v oznámení banu.

Společnost se již k situaci vyjádřil i individuálně. "Zde zmíněný hráč dostal ban za porušení podmínek. Modifikace, které negativně ovlivňují zážitek ze hry pro ostatní hráče porušují naše podmínky. Náš primární cíl je pozitivní zážitek z WWE 2K24 pro všechny hráče," vysvětluje 2K pro VGC.

Komunita kolem hry potom začala reagovat na sociálních sítích a šířila například hashtag #FreeStatus. Jeden z dalších významných komunitních autorů OmegamanX44 situaci také komentoval. "Když vidím, co se stalo WhatsTheStatus, je to nesmírně znepokojivé a smutné. WWEgames, toto je masivní chyba a odcizení velké části komunity," podpořil zabanovaného tvůrce.

WhatsTheStatus navíc upozorňuje na neobvyklé praktiky z hlediska varování. "Nedostal jsem žádné varování. Prostě to přišlo. Obvykle je tu proces tří upozornění, banu na jeden den, dva týdny a potom teprve permanentní ban. Já ani nedostal email, který by důvod banu vysvětloval," popisuje svoji situaci.

Doporučujeme