Recenze hry Princess Peach: Showtime! Variace miniher ve zmateném divadle

Princess Peach: Showtime! • Princess Peach: Showtime!

Tentokrát není třeba Maria, princezna Peach naopak zachraňuje jiné. Do divadla přišel chaos a je na Peach, aby se o roztomilé obyvatele postarala. A to mnoha různými způsoby!

Princess Peach: Showtime!

Mario je známý tím, že se za princeznou Peach žene pořád do dalšího a dalšího hradu, zatímco je ve spárech zlé pichlavé želvy Bowsera. Doba se však mění, ženy jsou samostatné a pomoc nepotřebují. Naopak ji mohou nabídnout.

Ale hloupé žerty stranou. Princess Peach je docela zajímavá směsice miniher zasazená do prostředí divadla. Dokáže pěkně zabavit, ale zároveň postrádá jasný směr. Ty ženy prostě neví, co chtějí (další hloupý vtip)! A z hraní jsou pocity takové… rozpačité.

Když v divadle vypukne chaos

Princess Peach jde do divadla, kde se nějaká podivná entita rozhodne rozpoutat chaos. Peach je kvůli tomu nucena chodit na jednotlivé scény a divadelní představení „napravit“. Tedy na rozdíl třeba od Maria zde máte v jednom hlavním příběhu hromady vedlejších, a zároveň se hratelnost hodně mění.

Princess Peach: Showtime!

Princezna bude občas šermířem, který bojuje s nepřáteli, jindy pekařem, jindy vodní pannou, bruslařkou, sci-fi bojovníkem, kovbojem… co je třeba. A každá role má jiná specifika. Šermíř mlátí mečem, pekař zdobí dorty, kovboj používá laso. A hratelnost se tomu přizpůsobuje tak, aby byla hra aspoň trochu jiná.

Na rozdíl třeba od Maria zde máte v jednom hlavním příběhu hromady vedlejších, a zároveň se hratelnost hodně mění

Zatímco šermířská část připomíná řekněme Diablo, pekař je o tom, že se snažíte ozdobit dorty. Ve hře máte tedy odlišné výzvy, některé jsou akční, některé relaxační, je tu dokonce i stealth. Na druhou stranu je každá docela jednoduchá, obvykle jen chodíte a používáte tak dvě tlačítka navíc, skok a útok.

Princess Peach: Showtime!

Dá se tedy říct, že je to spíše směsice miniher a všeobecně jsou provedeny dost dobře. Bavil jsem se. Na druhou stranu chybí větší komplexnost. Šermíř nemá promyšlené krytí, kovboj má jen laso… a některé minihry jsou vyloženě nudné. Zejména detektiv byl naprosto otřesný, kdy chodíte s lupou a hledáte stopy.

Bez jasného cíle

Nintendo nejspíš chtělo přinést hodně a už mu tolik nevadilo, že je to za cenu toho, že nic nepůjde do větší hloubky. Každé divadelní představení je dost krátké, takže novou roli zkusíte, sotva ji poznáte a jde se dál. Rozpoložení hry je navíc uděláno tak, že chodíte do dalších pater divadla a musíte nejdřív splnit každé z přítomných představení, než vás pustí dál.

Princess Peach: Showtime!

V praxi jsem obvykle přičuchl k jedné roli, ale představení je tak krátké, že jsem to sotva vyzkoušel. Jak kampaň posledního Call of Duty, většinou to skončí až moc rychle. Víc by se mi líbilo, kdybych mohl třeba projít všechna kola za jednu roli, abych mechaniky prozkoumal do větší hloubky. Zde naopak docházelo k tomu, že jsem se do některých rolí musel nutit.

Každé divadelní představení je dost krátké, takže novou roli zkusíte, sotva ji poznáte a jde se dál

Hra ve výsledku totiž nemá jasný směr a nutí vás dělat tak nějak všechno. A navzdory hromady rolí zde stejně dojde ke stereotypu. Zaprvé, začátek je vždy stejný. Vždy Peach přijde a postupně se probojuje k bodu, kdy převezme svou roli. A za druhé ty role jsou tak jednoduché, že se mnoho z nich ovládá téměř stejně. A všude hraje v podstatě shodný soundtrack, který vás postupně začne hrozně otravovat!

Krátké dobrodružství

Zábava tím ve výsledku kolísá. V některých rolích se bavíte skvěle, jindy se nudíte. Pořád vám víc a víc hrabe z toho samého soundtracku a roztomilých zvuků. Já si myslím, že Nintendo neúmyslně způsobilo, že od hry se vlastně máte odpojit víc než obvykle. Je tu jasný příběh, každé patro je zakončeno povedeným bossfightem. Ale na druhou stranu každé divadelní představení je vždy nový začátek.

Princess Peach: Showtime!

Po grafické stránce hra nevypadá špatně, drží se však klasického stylu Nintenda. Tedy nezklame ani nenadchne. Princess Peach a její společnici hvězdičku můžete vzhledově i upravovat. Nejednou jsem si říkal, že nebýt chlapem ale malou holčičkou, možná bych byl nadšený mnohem víc.

I já se však bavil, jen mé nadšení dost rychle opadlo. Je to fajn titul na chvilkové hraní, ale omrzí stejně rychle jako začne bavit.

Verdikt

V podstatě směsice miniher, která zabaví, ale rychle pustí. Přes mnoho rolí se hra vlastně opakuje, dojde ke stereotypu. A zatímco místy se budete hrozně bavit, v jiných chvilkách se nutíte ke hraní, abyste překonali role, co vás nebaví. Není to špatná hra, mladší publikum ale bude bavit rozhodně o dost více.

REKLAMA

Partnerem rubriky Recenze je ASUS.

Doporučujeme