Recenze hry WWE 2K24. Prsa, svaly, špeky a latex

WWE 2K24

Další ročník cirkusové zábavy je tady.

WWE

Rok se s rokem sešel a máme tady další WWE od 2K. Již poměrně tradiční záležitost pro milovníky pokleslejší cirkusové zábavy. Asi tak nějak tušíte, že nejsem tomuto divadýlku příliš nakloněn a rozhodně nebudu jediný. Na druhou stranu chápu komerční sílu wrestlingu, jen si tak říkám, kam ta naše společnost vlastně spěje.

Show začíná

Ok, spouštím nový ročník a perte to do mě. Již od prvních sekund začíná tradiční komerční masáž plná siláckých hlášek, latexových oblečků, svalů, ale i špeků. Zároveň startuje jedna obrovská bizzare show, asi taková, jaká je pro skutečný wrestling typická.

WWE 2K24

Jedno WWE 2K24 upřít nelze - autentickou atmosféru, která i při celkové plytkosti materiálu dokáže vtáhnout. Je to chvílemi úsměvné, chvílemi k pláči, ale člověk to prostě sleduje se zaujetím. Asi tak nějak jako Výměnu manželek. Víte, že intelektuální hodnota bude na bodu mrazu, ale něco vás na tom přitahuje.

Soupiska z říše snů

K mému zděšení ale není WWE 2K24 vlastně vůbec tak špatnou hrou, jak jsem původně očekával. Je třeba uznat, že po herní stránce funguje celkem spolehlivě a dělá přesně to, co má – přenáší „wrestlingovou realitu“ do virtuálního světa.

WWE 2K24

Změn oproti minulým ročníkům není mnoho, hráči se dočkávají spíše pozvolného vylepšování a postupného začleňování nových funkcí. Kdo by čekal revoluci, bude samozřejmě zklamán. To je ale tradiční problém sportovních her vydávaných na roční bázi. Meziroční posun zkrátka nikdy nemůže být tak zásadní. Pokud se ovšem poohlédneme o několik let nazpět, je WWE 2K24 rozhodně slušně našlápnutým titulem.

Dohromady jsou k dispozici více než dvě stovky hratelných postav rozdělených do jednotlivých kategorií

To, co asi zaujme nejvíce, je skutečně nabušená soupiska borců. Dohromady jsou totiž k dispozici více než dvě stovky hratelných postav rozdělených do jednotlivých kategorií. A to je vskutku úctyhodné číslo. K dispozici jsou organizace Raw, SmackDown a NXT, připraveno je i několik legendárních zápasníků jako jsou Scott Hall, Undertaker či Hulk Hogan. Pokud tak cílíte na kvantitu, tahle záležitost vás rozhodně uspokojí.

To samé ale platí i dostupných herních módech, kterých je rozhodně dostatečné množství. V první řadě je to kariérní režim MyRise, který pochopitelně vychází z předchozích ročníků. Vyberete si ženskou nebo mužskou postavu, přizpůsobíte si ji k obrazu svému a zažijete si dva odlišné příběhy. Undisputed pro mužské hvězdy a Unleashed pro ženy. Opět jde o jednu velkou přehlídku bizarností, ale přesně to bychom od tohoto světa očekávali.

Autentická atmosféra s příchutí bizáru

Pro milovníky manažerské činnosti je přichystán režim MyGM. Tomu jsem na chuť bohužel nepřišel, nejspíše pro můj celkový přístup k wrestlingu. Ve své podstatě se ale jedná o klasický manažerský režim, který je k vidění v jiných sportovních hrách. Prim hrají finance, nakupování, uzavírání smluv apod. Jedná se spíše o takový doplněk, to hlavní se totiž děje v ringu.

WWE 2K24 - Official Trailer

Nechybí ani tradiční MyFaction nebo Universe režim. Tím nejzajímavějším je ale pravděpodobně historický mód Showcase, který oslavuje 40 let WrestleManie. Hráči tak mají možnost prožít znovu některé historické zápasy a jedná se o super exkurzi do minulosti, ve které budete plnit předem dané cíle. Přesně tak, jak se odehrály ve skutečnosti.

Největší síla titulu se skrývá ve skvělé prezentaci a atmosféře, kterou dokáže nabídnout

Největší síla titulu se ovšem skrývá ve skvělé prezentaci a atmosféře, kterou dokáže nabídnout. Celé to divadlo je sakra uvěřitelné a po chvilce tak nějak přestanete vnímat, že jste se stali dalším šaškem v téhle chaotické manéži. Vlastně musím přiznat, že jsem se chvílemi i bavil.

Pozor na to!

Všechno to zní poměrně slibně, ale rozhodně je co zlepšovat. V první řadě to je poněkud nevyrovnané grafické zpracování. Titul totiž působí značně rozháraně. Jsou momenty, které dokážou po grafické stránce vyrazit dech, ale pak přijde takový ten klasický políček v podobě rozmazané textury, prapodivné animace či glitche, který vrací zpět na zem. Je třeba se připravit na to, že po technické stránce nejde o herní klenot a vývojáři ještě mají co zlepšovat.

WWE 2K24

Tím nejzásadnějším problémem WWE 2K24 je ovšem zbytečně složité a těžkopádné ovládání. Všechno je takové utahané, neresponzivní a nereálné. Jednotlivé matche tak bohužel postrádají potřebnou dynamiku a jsou zbytečně ulepené. Na pohled to všechno vypadá akčně a zábavně, hratelnost je ale bohužel tou nejslabší stránkou hry. Na druhou stranu jde svým pojetím naproti těm hráčům, kteří hledají relax a chtějí se spíše bavit.

Jako celek ovšem tohle divadýlko působí poměrně slibně, a to říkám jako člověk, který se wrestlingu vyhýbá obloukem. V rámci herního přístupu jde totiž o slušně odvedenou práci, která se tento sport poměrně vydařeným způsobem snaží přiblížit novým fanouškům. V mém případě se to do jisté míry povedlo a zažil jsem chvíle, u kterých jsem se upřímně i bavil, jsem ale přesvědčen, že další hodiny ve hře již trávit nebudu. Přišel jsem, viděl, toť vše.

Verdikt

WWE 2K24 je ve své podstatě vydařený sportovní titul, který míří převážně na fanoušky této zábavy. A to je zásadní problém. Pokud do wrestlingu příliš neděláte nebo je vám ukradený, asi se poohlédněte jinde. Změn oproti minulým ročníkům není mnoho, nějakých jsme se ale přeci jen dočkali. Udělit kredit však musíme za nabušenou soupisku hratelných postav, super zachycení atmosféry zápasů i zákulisí a historický režim Showcase. Přehlédnout ale zároveň nemůžeme tak trochu prázdnější hratelnost a těžkopádné ovládání. Rozhodnutí je na vás.

REKLAMA

Partnerem rubriky Recenze je ASUS.

Doporučujeme