Recenze filmu Rebel Moon: Part Two. Sci-fi pitominka roku aneb prachy lze promrhat různě

Rebel Moon • Rebel Moon

Netflix obecně není zrovna cejchem kvality, nicméně svým dílem Rebel Moon přepisuje historii špatných sci-fi. Tolik peněz vyhozených z okna se jen tak nevidí.

Rebel Moon

Jak South Park před časem parodoval: „Nabídni to Netflixu, ti natočí všechno.“ Holt trh se streamovacími platformami je těžkým bojištěm a abyste si předplatitele udrželi, je třeba jim něco nabídnout. Netflix kvůli tomu kupuje i herní studia.

Nicméně streamovací platforma je hlavně o filmech a seriálech. A zrovna do Rebel Moon se rozhodl Netflix investovat pořádně. V součtu vytvořil jednu z nejdražších sci-fi blbinek všech dob.

Sedm statečných, které nechcete

Shrňme si nejdřív první část. Nebojte, tady vám spoilery mohou být ukradené. Začínáte na farmě, ve které navzdory sci-fi zasazení používají staromódní kosy a vznášedla tažená koňmi. Malebný život naruší příjezd vesmírných SS. Ti chtějí obilí na uživení svých vojáků (v součtu vydá celá vesnice na proviant tak na dva dny), a dají vesnici nějaký čas na sehnání dostatku zásob.

Rebel Moon

Falešná anime Asiatka, která pro SS dříve sloužila, se rozhodne jít vesnici bránit a vyrazí do vesmíru najít pár silných válečníků, schopných porazit obří galaktický křižník, tisíce vojáků, stíhačky a tanky. Místo Avengers však do party nabere Tarzana, gladiátora, kyberpunkovou Asiatku s robotickou rukou, robota s parohy, farmáře, kterého se pokusí znásilnit mimozemšťan, a ještě někoho tak nevýrazného, že jsem zapomněl, kdo to vlastně byl.

Malebný život naruší příjezd vesmírných SS

Po sérii dramatických událostí, kdy se impérium Warhammer 40,000 z Wishe podaří nakrknout většinu galaxie, se do vesnice přesunou a začnou plánovat obranu. A tady začíná druhá část.

Slow motion a dávná minulost

Příběh funguje asi tak, že se sdělí nějaké to totálně sci-fi klišé, aby pak nějaký hrdina začal mluvit o své minulosti. Těchto příběhů je tady víc a zpravidla je zapomenete dřív, než je vůbec dořeknou. Příběhy v sobě zpravidla mají nějaký ten slow motion, což je obecně ve všech Rebel Moonech dost přeužívané. Akce? Slo-mo. Otočení hlavy? Slo-mo. Chůze v obilí? Slo-mo.

Rebel Moon

Vesnice má na přípravu 5 dní, což naštěstí stačí na posetí pole a vykopání zákopů. Obilí má chránit před bombardováním, protože ho nebude chtít nepřítel zničit, jen mu to v průběhu filmu pak bude úplně ukradený. A zbylý čas bohatě stačil na výcvik, jelikož imperiální vojáci naštěstí neumí mířit nebo bojovat a jejich zabíjení je vlastně snazší, než přinutit Babiše říct slovo válka nebo Kalousek.

Samotné boje nejsou úplně špatné, pokud vypnete mozek a přijmete fakt, že to nedává moc logiku

Samotné boje nejsou úplně špatné, pokud vypnete mozek a přijmete fakt, že to nedává moc logiku. Jen mi vadí přeužívané slow motion a použití světelných mečů připomíná Star Wars, jen hodní mají červené a zlí modré. FUN FACT: Tento film měl být původně Star Wars, ale sešlo z toho. Jen díky tomu jsou sequely momentálně považovány za ty nejhorší filmy.

Totálně crazy koncept čehokoli

Čemu se člověk musí prostě zasmát je technologie. Farmáři, co technologii nějak mají i nemají. A hlavně to impérium! V první řadě je to nějaká divná smíšenina nacistů, Warhameru 40,000, smrtivládců z Ridicka a Star Wars. Z druhé strany nedává nějak nic, co mají, příliš smysl.

Rebel Moon

Jejich ponorkové lodě mají kotelnu na uhlí, děla jsou místo počítačů ovládána pákami a koly a tanky mají děla mezi nohama. No zasmál jsem se a vlastně jsem se postupně přestával divit, že to impérium tak žalostně prohrává. Ony přitom vizuální efekty a samotný umělecký styl tak příšerné nejsou. Při sledování filmu cítíte, jak obří budget musel spadnout na téměř všechno a jen se podivujete, že někdo za takovou blbost zaplatil takové obrovské množství prachů.

Přes všechny hrůzy co jsem zažil však musím přiznat, že jsem se fakt zasmál. Většinou se ale smějete především nad tím, jak je to zatraceně hrozné. Pokud filmu chcete dát šanci, nějaký ten chlast a dobrá společnost neuškodí. Ale zázrak se od toho fakt čekat nedá.

Verdikt

Nejdražší sci-fi slátanina, co jsem kdy viděl, která se hodí leda na sledování v prostředí opilých a prdlých přátel. Nedává to smysl, je to strašně stereotypní, doporučit se to moc nedá a blíž než k vážnému sci-fi to má tak k Bláznivé střele, která je však pro změnu aspoň opravdu vtipná.

Doporučujeme