To nejlepší z PC Gaming Show 2024. Hromada indie her a pár větších oznámení

PC Gamer

PC Gaming Show trvala celé 2 hodiny a ačkoli většina titulů jsou menší indie hry, ukázalo se tam i pár zajímavých větších oznámení. Pokusili jsme se shrnout to hlavní.

Among the Wild je farmářská hra s huňatými příšerkami

Farmářská hra, která udělá radost nadšencům roztomilých potvůrek. V Among the Wild budete stavět, chovat roztomilá huňatá zvířata, občas s nimi bojovat a jezdit na roztomilém ďáblíkovi. Je to trochu ujeté, ale vypadá to jako slušná legrace, která brzy odstartuje svou alfu.

Star Birds láká na budování vesmírných základen úplně všude

V této budovatelské hře se neomezujete na tvary. Za hvězdné ptáky stavíte vesmírné základny úplně všude. Datum vydání není známé.

Lorn Vale je survival nejen se zombíky

Pixelový post-apokalyptický survival, který zaujme nejen svým vizuálním stylem, ale také rozmanitými nepřáteli a hromadou možností vylepšení. Datum vydání není známé, ale můžete se již nyní přihlásit do playtestu.

Ale Abbey vám umožní budovat klášter… pro vaření piva

Kláštery jsou vedle mnichů a náboženství známé taky pivem. Tento pivovařící tycoon vám umožní rozšiřovat svůj klášter, managovat mnichy a distribuovat tento životabudič udřeným rolníkům. Stále bohužel neznáme datum vydání.

Southfield je totálně ujeté farmaření

Jak sami vývojáři popisují, je to chaotické farmaření. Za jakousi divnou modro-hmotnou zrůdičku obděláváte farmu, rozvíjíte ji o nové i automatizované budovy a snažíte se chodit rovně. Hra vyjde 24. června tohoto roku.

Fallen Aces je komiksová střílečka ze starého železa

Komiksový akční Hexen? Proč ne? Fallen Aces zaujme svým grafickým zpracováním a můžete si ji již nyní vyzkoušet v demu.

Stormgate připomíná Starcraft a odhaluje novou frakci

Chystaná free-to-play strategie Stormgate se chystá porazit Starcraft v jeho vlastní hře. Na PC Gaming Show představuje novou frakci Celestials a prostřednictvím vývojářů mluví více o hře samotné. Hra vyjde 13. srpna.

Mars Tactics je jako XCOM, kde ale bojujete proti vládě Marsu

Ve hře budete stavět svůj vlastní rebelský hideout a vést povstání dělníků proti zlé vládě na Marsu. Souboje se hodně inspirují XCOMem a chlubí se mimo jiné zničitelným prostředím. Hra zatím nemá datum vydání.

Toads of the Bayou je taktická hra se žábami

Svým herním systémem mírně připomíná Marvel's Midnight Suns, kdy pomocí karet určujete tahy a bojujete proti nepřátelům. Hra je však pixelová, rozdělená na čtverečky a hrajete za žáby. Hry se dočkáme v průběhu tohoto roku.

Fumes vám připomene Carmageddon

Jestli vám chybí Carmageddon, budete naprosto nadšení. V autech všeho druhu závodíte, střílíte a soupeříte třeba i s pojízdnou lodí. Hru si můžete již nyní vyzkoušet v demu.

Phantom Line je taktická střílečka s hororovou atmosférou

Taktické střílečky jsou nyní v kurzu a navíc budete mít mráz po zádech. Phantom Line kombinuje taktické hraní a horor. Jedná se o coop střílečku až pro čtyři hráče v post-nukleární Evropě. Její datum vydání je zatím neznámé.

Killing Floor 3 se masakrů nebojí

Již třetí díl střílečky Killing Floor se ukazuje v traileru. Můžeme se těšit na tuny často originálních mutantů a rozsáhlé nabídky zbraní na jejich zastavení. Zážitek má pak být nejlepší v coopu s přáteli. Hra cílí na vydání někdy na začátku příštího roku.

Copa City je fotbalový tycoon

Pokud vám správa fotbalového týmu nestačí, proč si nezahrát rovnou celý tycoon. Ve hře se musíte starat o každý detail. Postarat se o fanoušky a jejich bezpečí, spravovat fotbalový stadion a snažit se, aby si hru každý užil. Hra vyjde v průběhu příštího roku.

Level Zero Extraction je taktická střílečka s ufouny

Taktických PvP stříleček je dnes hromada, Level Zero Extraction však do hry přidává i prvek mimozemšťanů. Hru si již nyní můžete vyzkoušet v otevřené betě.

Battle Aces je svižná strategie

V Battle Aces přivoláváte jednotky z decku. Pro vítězství je tedy samozřejmě důležité vybrat ty správné a být schopen je účinně využívat na bojišti, kde musíte postupně zabírat či ničit soupeřovy opěrné body. Již brzy si hru můžete vyzkoušet v uzavřené betě.

Citizen Sleeper 2: Starward Belt je založeno na správě lodi a průzkumu vesmíru

Ve hře budete hrát za poškozeného androida, který přišel o paměť a má na sobě hledáček pro lovce odměn. Vaším cílem je získat loď, najít posádku a vydat se skrz Starward Belt. Hra vyjde v průběhu příštího roku.

Odinfall je chaotická střílečka s trpaslíky

Trpaslíci s velkými bouchačkami, co z izometrického pohledu šíří chaos. Odinfall působí naprosto chaoticky, nicméně v coopu jako celkem solidní zábava, kterou již nyní můžete zkusit v demu.

No More Room in Hell 2 se prezentuje v dalším traileru

Střílečka od tvůrců Chivalry se nám již představila, ale na PC Gaming Show ukazuje další záběry a více detailů. Hra si bere již zaběhnutý bojový systém z Chivalry, ale přidává tam střílení a zombíky. Early Access vyjde na Halloween tohoto roku.

Striden má být originální sandbox survival střílečka

Drancujte a budujte. Striden má být sandboxová survival střílečka s výjimečným zážitkem, což je po nalezení losa s tankem vlastně celkem uvěřitelné prohlášení. Datum vydání neznáme, ale můžete se přihlásit do playtestu.

DeathSprint 66 je o rychlosti a smrti

Běhejte a umírejte. V této hře budete sprintovat po nebezpečném závodišti, kde rychlost jde ruku v ruce s vysokou šancí na úmrtí. DeathSprint 66 zatím nemá datum vydání.

Crescent County je oddechovou závodní hrou za čarodějnici

Létat si jako čarodějnice, vylepšovat své koště a snažit se mít na účtu víc než nulu díky doručování balíčků. Crescent County vypadá jako relativně zábavná a oddechová závodní hříčka. Vývojáři nám datum vydání však stále tají.

Moon Mystery je detektivkou o záhadách na Měsíci

Přistání na Měsíci bylo přeci jen nějak podezřelé. V Moon Mystery se snažíte odhalit všechny tyto záhady, které možná sahají ještě dál než na ten šutr kolem Země. A s mnohými z těchto záhad si budete muset vyměnit nějaké to olovo. Datum vydání zatím neznáme.

Star Trucker je pohodové vesmírné řízení kamionu

SCS Software se může třást. Ve Star Trucker dovážíte zásilky po celém vesmíru. Do vesmírné zácpy se můžeme dostat již 3. září, kdy hra vychází.

Generation Exile je budovatelská strategie, kde lidstvo hledá nový domov

Země na tom není nejlépe, a tak lidstvo musí přežívat na hvězdné lodi. O tu a její obyvatele se budete starat v budovatelské strategii. Vedle budování se hra chlubí příběhy místních obyvatel. Generation Exile své datum vydání zatím neodhalila.

Tactical Breach Wizards je taktickou hrou s čaroději ve speciální jednotce

Elitní jednotky, co nabízí čaroděje a hrají se jako XCOM? Tactical Breach Wizards působí jako solidní strategie a vyjde již 20. srpna tohoto roku.

Aloft nabídne relaxační průzkum a survival prvky

V Aloft budete cestovat na obří létající želvě (či co to je) a prozkoumávat herní svět, stavět budovy a bojovat s domorodci. Demo je k dispozici již nyní, plná hra pak vyjde na podzim roku 2024.

Still Wakes the Deep

Pracovat na ropné plošině není žádná legrace, obzvláště, když tam řádí zvláštní mutanti. Hororovka Still Wakes the Deep vyjde již 18. června.

Streets of Fortuna je historický sandbox

Žijte si svůj druhý život. Vydělávejte peníze, interagujte s lidmi či se zapojte do politických intrik. Simulátor života nikdy neuškodí, datum vydání Streets of Fortuna však zatím neznáme.

Every Way We Fight je ambiciózní napodobenina XCOMu

Zvláštní mimozemská invaze způsobila, že většina organismů na Zemi zamrzla. Nyní bojují poslední přeživší proti mimozemšťanům v taktických tahových soubojích. Datum vydání zatím neznáme.

Windblown je novou platformovkou od tvůrců Dead Cells

Tvůrci Dead Cells sepouští do další akční platformovky, jen tentokrát ve 3D grafice. Akční a kooperativní mlátička má však už díky zkušenostem tvůrců velký potenciál. Windblown vyjde v Early Accessu někdy tento rok.

Her tedy nedostatek rozhodně nebude! Jaké vás zaujaly nejvíc?

Doporučujeme