To nejlepší ze State of Play. Sony chystá na tento rok nejeden lákavý titul

State of Play • State of Play

Sony ukázalo, nebo dokonce oznámilo na svém nedávném streamu State of Play hromadu her, na které se mohou majitelé PS5 těšit. Nechybí pořádná akce a horory.

Helldivers 2 se chlubí novým gameplay trailerem

Celý stream začal novým gameplay trailerem chystané akce Helldivers 2. Nutno říct, že tahle transformace z izometrického pohledu na střílečku z pohledu třetí osoby vypadá zatraceně dobře a rozhodně cílí na fanoušky scifáren jako je Hvězdná pěchota. Vraždění emzáků s přáteli si naštěstí užijeme již 8. února tohoto roku na PS5 a PC.

Stellar Blade nás vezme do asijského sci-fi RPG

Pro fanoušky japonských sci-fi RPG je tu Stellar Blade. Vedle, ehm, přitažlivých hrdinek láká hra na promyšlený otevřený svět s hromadou možností. Ve hře můžete plnit nespočet úkolů, vylepšovat své vybavení a porážet rozličné druhy nepřátel v akčních soubojích. Hry se dočkáme již 26. dubna na PS5 a PC.

Sonic a Shadow se ukáží v novém dobrodružství

Sonic není mrtvý. Velký i malý Sonic se společně s Shadow vydávají na nové dobrodružství plné nástrah. Sonic X Shadow Generations vyjde již na podzim tohoto roku na PS4 a PS5.

Foamstars je šílenou střílečkou připomínající Splatoon

Buďme upřímní, vypadá to trochu jako Splatoon z Wishe. Ujetá střílečka Foamstars slibuje střílení pěny v nejrůznějších párty módech. Zda to bude zábava zjistíme 6. února, kdy hra vychází na PS4 a PS5.

Dave the Diver se chystá na PS5

Arkádová hříčka Dave the Diver konečně míří i na PS5. Chytání ryb a provozování sushi restaurace se dočkáme v dubnu tohoto roku. V květnu se utkáme také s Godzillou. No mohlo by to být více japonské?

V Rising vyjde také na PS5

Upírské temné RPG V Rising kombinující krvavou akci a lá Diablo s Castle Buildingem vyjde také na PS5. Dočkáme se v průběhu tohoto roku.

Byl oznámen Silent Hill: The Free Message a lze hrát okamžitě a zadarmo

Děsivé příšery a temné stísněné prostory. Silent Hill: The Last Message nevypadal z krátkého traileru vůbec špatně a navíc je k vyzkoušení zdarma již nyní. Tak na co čekáte?

Remake Silent Hill 2 se chlubí vylepšeným gameplayem

Pokud vám ale jeden Silent Hill nestačí, možná uvítáte remake slavného druhého dílu. Grafika není vůbec špatná, příšery jsou… no furt originální a vylepšení se dočkala také hratelnost. Datum vydání zatím není známé.

Judas od tvůrců Bioshocku se konečně ukazuje v gameplay traileru

Už je to nějaký ten pátek, co byl na The Game Awards představen titul Judas od studia Ghost Story Games. Nyní konečně vidíme gameplay. Bioshock se v tom vůbec neschová. Hra ukazuje zajímavý svět plný různorodých nepřátel, mnoho zbraní a schopností a heslo „FIX WHAT YOU BROKE“. Datum vydání však stále neznáme.

Metro Awakening přenese slavnou sérii do VR

Jestli máte rádi stísněnost metra a zmutované radioaktivní příšerky, možná oceníte, že se Metro chystá také na VR. Z krátkého traileru je rozhodně poznat hutná atmosféra. Že by konečně konkurence Half-Life Alyx? Hra vyjde na PS VR 2 v průběhu tohoto roku.

Legendary Tales přinese fantasy boje do VR

Pokud jste spíše na fantasy a VR tituly vám chybí, nejspíš oceníte Legendary Tales. Již 8. února tohoto roku budete moci rubat kostlivce, míchat lektvary či si brousit zbraně.

Dragon’s Dogma II vypadá v akčním traileru velmi dobře

Nejen zaklínač vraždí monstra. Dragon’s Dogma II přináší zabíjení nejen draků, ale i jiných monster, na next-gen. Dočkáme se rozmanitého množství příšer, které nás otestují hlavně v akčních soubojích, které kladou důraz na přesnost a invenci. Zahrajeme si již 22. března tohoto roku.

Rise of the Ronin ukazuje otevřený svět a hravou akci

Rise of the Ronin se také pochlubil ukázkou z hraní. Ve hře budeme prozkoumávat otevřený svět, ve kterém nechybí nejrůznější landmarky, jak je známe třeba ze série Assassin’s Creed. Největším lákadlem je však soubojový systém. Hra nabízí nejrůznější zbraně na blízko i na dálku, mezi kterými nechybí ani křesadlové pušky. Trailer mírně teasuje i napínavý příběh. Zda se lákavé sliby splní zjistíme 22. března, kdy titul vyjde na PS5

Until Dawn vyjde také na PS5 a PC

Promyšlená hororovka od dnes již známého studia Supermassive Games se dostane také na PS5 a PC. Díky rozvětvování příběhu je dodnes mnoha považována za nejlepší hru studia. Dočkáme se někdy v průběhu tohoto roku.

Je oznámeno Death Stranding 2

Na první pohled vás asi zaujme hlavně rouška z rukou. Spatření mimina v děloze vám asi napoví, že Kodžima tvoří další zajímavou úchylárnu. Death Stranding 2 má pokračovat v napínavém příběhu, kde se jedná o takové ty maličkosti jako přežití celého lidstva. Ono se není čemu divit, když jedním z nepřátel je i šílený metalista. Dočkáme se někdy v roce 2025. Zároveň Kodžima teasuje, že chystá další příběhovou hru, tentokrát se zaměřením na agenty.

Jak se vám State of Play líbilo? Podělte se s námi na našich soušlech!

Doporučujeme