Tvůrci nového Crashe i Spyra opouštějí Activision. Nově budou nezávislým studiem

Toys for Bob • Toys for Bob

Vývojáři z Toys for Bob se loučí s Activision Blizzard a dávají se na vlastní cestu.

Kalifornské studio Toys for Bob má skutečně silné portfolio her. Pracovalo na Call of Duty, Crash Bandicoot, Spyrovi a taky Skylanders. Nyní ale už nebude součástí Activision Blizzard. Oznámili to šéfové studia Paul Yan a Avery Lodato.

"Napříč roky jsme vyvolávali lásku, radost a smích ve vnitřních dětech každého hráče. Byli jsme pionýry nové značky a technologií se Skylanders a zvýšili jsme laťku pro remastery se Spyro Reignited Trilogy. Také jsme inovovali Crashe Bandicoota. S touto vášní a nadšením nyní věříme, že je čas posunout naše studio na další úroveň. Dovolí nám to návrat ke kořenům a budeme menším studiem," vypíchli své úspěchy za poslední roky.

I navzdory tomu, že studio Activision opouští, stále je otevřené spolupráci s Microsoftem. Aktuálně jsou prý vývojáři v rané fázi vývoje jejich další hry. "Jsme v počátcích vývoje naší nadcházející hry a ještě velmi daleko od jejího oznámení. Náš tým je ale nadšený, že může pracovat na nových příbězích, postavách a herních zážitcích. Naši přátelé v Activision a Microsoftu nás v našem novém směru podpořili a věříme, že i nadále budeme úzce spolupracovat," vidí pozitivní budoucnost Yan a Lodato.

Studio Toys for Bob v posledních letech uspělo především se Spyro Reignited Trilogy a Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Pozdější hříčka s Crashem Bandicootem Crash Team Rumble ovšem podobný úspěch nesklidila a spíše vyšuměla velmi rychle do ztracena.

Doporučujeme