Tekken 8 přitlačil a přidává ke klasickým mikrotransakcím i Fight Pass. Fanouškům se praktiky tvůrců nelíbí

Bandai Namco • Bandai Namco

Podle některých fanoušků je takovýto způsob monetizace hry za plnou cenu poněkud nešťastný.

A zase ta monetizace. Mikrotransakce poslední dobou pořádně štvou hráče ve velkých titulech a Tekken přilévá olej do ohně. Po svém vydání Tekken 8 přidal možnost kupovat drobné doplňky, kterými si můžete zkrášlit své postavy nebo avatara a nyní v tom pokračuje.

Do hry kromě očekávaného bijce Eddy Gorda přibyl také takzvaný fight pass, který hráčům postupně dle úrovní odemyká různé další předměty. Hraním dosahujete vyšších úrovní a odměny, které se vám odemykají jsou potom závislé na tom, zda jste se rozhodli zaplatit. Pokud ne, budete dostávat jenom odměny zdarma. Pokud ano, dostanete další "luxusní" předměty navíc.

Samo o sobě by to nebylo nic špatného. Kosmetické doplňky se monetizovaly vždycky a v zásadě by to tak nebyl problém. Hráči se ovšem zlobí, že způsobů monetizace je u Tekkenu 8 až příliš. Tekken Shop a k němu ještě Fight pass.

To vše ve hře, která sama o sobě stojí sedmdesát dolarů. To se prostě komunitě kouše nelehko. Obzvláště potom pro majitele vyšších edicí, kteří si ještě připlatili za to, aby měli přístup k DLC a nyní by měli vytáhnout z peněženek další peníze. Hněv hráčů se také točí kolem toho, že tvůrci Tekkenu nic podobného neoznámili před vydáním hry.

Doporučujeme