POG Tipy: Jak svižně dominovat ve fantasy světě Dragon’s Dogma 2

Dragon's Dogma 2 • Dragon's Dogma 2

Dragon’s Dogma 2 ukázala, že se jedná o komplexní a promakané RPG, které si zaslouží pozornost každého fantasy dobrodruha. Kvůli komplexnosti však dokáže být pořádnou výzvou. Prošmejdili jsme tento krásný svět a naše tipy vám snad pomohou ve vašich vlastních dobrodružstvích.

Velikost vaší postavy ovlivní gameplay

Při tvorbě postavy počítejte s jednou specialitou. Většinou si ve hrách vybíráte velikost postavy pouze pro vzhled a vlastní potěšení. V tomto případě to však ovlivní vaše statistiky smysluplným způsobem. Pokud jste velcí, jste silní ale pomalí. Menší vzrůst sílu sníží, ale zase ovlivní vaší staminu.

Dragon's Dogma 2

To je třeba brát v potaz hlavně při výběru vašeho herního stylu, respektive povolání, což navazuje na náš další tip.

Pečlivě vyberte Vocation. Dá se však měnit

V Dragon’s Dogma 2 se sice vylepšujete při průchodu hrou, nicméně herní systém je založen na klasických RPG archetypech, zde pojmenovaných jako Vocation. Zde se v základu dělí na Fighter, Mage, Thief a Archer. Všechny jsou popisné samy od sebe. Dejte si důkladný pozor, aby vám výběr seděl.

Dragon's Dogma 2

Kdyby vám však Vocation nevyhovovala, můžete ji změnit ve Vocation Guild. Takže se příliš nebojte, že celou hru budete nuceni hrát za něco, co vám třeba úplně nesedlo. Během hraní navíc budete odemykat i celou řadu velmi unikátních a speciálních povolání, takže si dejte záležet na tvorbě postavy, aby seděla vašemu stylu hraní a přístupu ke hře.

Váš Main Pawn by měl odpovídat potřebnému hernímu stylu

Main Pawn, tedy váš hlavní společník, je zásadní při procházení herním světem. Relativně zkraje mu můžete vybrat jeho Vocation, které by mělo skvěle doplňovat hlavně to vaše. Dobře se tedy zamyslete nad tím, jaký herní styl byste chtěli používat.

Dragon's Dogma 2

Pokud jste třeba klasický fighter, možná se hodí lučištník, který vás bude krýt z dálky, nebo mág, který bude ten damage dealer, zatímco vy na sebe přitahujete nepřátele. Případně buďte Thief, co se plíží, a pokud se něco pokazí, váš Main Pawn může být Archer, který vás vykryje. Možností je hodně a je rozhodně zábavné zkoušet různorodé kombinace.

Pečlivě zvažte složení vaší party

V návaznosti na předchozí body je důležité zamyslet se na celém složení vaší party. Je důležité, aby se třídy doplňovaly, aby byl boj co nejefektivnější. Rozhodně doporučujeme mít kombinaci Tanka, Healera a nějaké silné vojáky na dálku, ať už mágy nebo lučištníky. Zapomínat nesmíte ani na další schopnosti vašich kolegů. Někteří znají cestu a dokážou vás dovést na místo určení coby dup, další se zase vyznají v bylinkách. Různorodé složení týmu je klíčové nejen k rychlému, ale i pohodlnému postupu.

Dragon's Dogma 2

Vždy miřte na slabá místa monster

Navzdory jménu Dragon’s Dogma 2, velkých a silných monster je ve hře mnohem víc a na draky se to opravdu neomezuje. U velkých monster je vždy důležité vyhlédnout si slabá místa, kam je můžete udeřit, a postupně se učit jejich slabiny. Některá klasicky nemají nejodolnější hlavu, jiná shodíte střelami do nohou.

Dragon's Dogma 2

Zvláště u melee postav je rozhodně dobré šplhat. Na monstrum můžete vyšplhat a zasadit mu velmi bolestnou ránu do papule. Z toho se jen tak nevydýchá. Rozhodně se vyplatí přemýšlet i čistě prakticky. Pokud má ta zrůda peří, je dost pravděpodobné, že mu oheň nebude vonět. Kouzelníku, dělej svou práci!

Se staminou zacházejte opatrně

Stamina je jednou z nejcennějších statistik a je nutná k provádění většiny útoků. Zacházejte s ní tedy s rozmyslem. Před bojem se ujistěte, že jí máte dost a při boji se snažte, ať se každá rána počítá. Už jen obyčejné držení se na velkém monstru staminu postupně vyčerpává, takže je dobré vybrat vhodnou taktiku a zavčas se vydýchat.

Vedlejší úkoly jsou ovlivněné časem

Další relativně netradiční věc. Úplně se nevyplatí nabrat si 500 úkolů a začít je řešit za 10 hodin. Mnohé úkoly jsou zde ovlivněné časem a tím, co se děje v herním světě. Vaše aktivita i neaktivita dokáže ovlivnit jejich průběh a potenciální nedokončení.

Dragon's Dogma 2

K tomu ještě přidejte, že NPC jsou smrtelné. Takže zadavatel úkolu může klidně umřít a rozhodně nechcete dva herní týdny čekat na to, až se zase ve světě objeví. Tato hra od vás očekává, že budete vybírat úkoly s rozmyslet a stejně tak se i pohybovat v herním světě. Na řadě je deníček a zápisník.

Čas můžete zdarma zabít na lavičkách

Nerad bych zde podporoval bezdomovectví, nicméně pokud zrovna na něco čekáte, na lavičce můžete snadno a rychle zabít trochu času. Stačí si sednout, naklikat jak dlouho chcete čekat a hra se posune dál.

Jídlo můžete vysušit, zkažené potraviny jsou dobré na olej

Jídlo ve hře se může zkazit. Dobrá zpráva, pokud chcete tvořit švédské Surströmming, pro hraní však spíše komplikace. V první řadě můžete jídlo vysušit v herním menu, čímž se jeho trvanlivost výrazně zvýší. Ve vaší domácí truhle se také většina věcí nekazí vůbec, takže je chytré vše přebytečné jednoduše nechat doma.

Pokud vám však batoh zapáchá víc než rybárna, stále není vše ztraceno. Zkažené jídlo je možné přeměnit na lampový olej. Rozhodně doporučujeme sledovat menu craftingu a poslouchat okolní NPC postavy. Často najdete surovinám a dalším produktům zajímavé využití.

Využívejte své společníky na tahání věcí

Inventář je omezený, což je v mnoha RPG hrách častý a nekonečný boj. Zde to můžete vyřešit tím, že si ze svých společníků uděláte Mariovy muly a narvete na ně vše, co není přibité. To se hodí především ve chvílích, kdy jste daleko od domova a máte tak trochu kleptomanické sklony s lootováním všeho, co není přibité. Své společníky můžete lehce zatížit a po návratu domu vše v klidu prodat nebo rozházet po truhlách doma. Easy.

Tohle jsou pouze některé z mnoha tipů, co vám ve hře mohou pomoci. Jaké používáte vy? Dejte nám vědět na sociálních sítích!

REKLAMA

Partnerem rubriky je společnost STR8.

Doporučujeme