POG Tipy: Jak se stát vládcem sedmi moří ve Skull and Bones

Skull and Bones • Skull and Bones

Nové pirátské dobrodružství od Ubisoftu v recenzích propadlo. Odvážným mořeplavcům má však přeci jen co nabídnout. Pokud kocábkou náramnou nepohrdnete, tyto tipy vám pomohou na mořích excelovat.

Miřte lodím na slabá místa

Když to nejde silou, tak to půjde větší silou. Ano, když střílíte, nakonec to rozstřílíte. Není však z nepřítele hned třeba dělat cedník. Mnohem lepší je zamířit na červeně zvýrazněná místa, která poškození výrazně zvýší.

Skull and Bones

Osobně se mi nejvíce vyplatilo cca zamířit, a následně tam vyslat co největší kanonádu. Šance na trefu je velká, nabíjíte rychle a navíc můžete začít zase manévrovat.

Dělejte berany duc

Taktika, kterou lidstvo zná již od antiky. Narvat to do nepřátelské lodi je účinné a můžete způsobit opravdu hodně poškození. Doprovodným tipem je, že náraz do břehu zase způsobuje poškození minimální. Nemusíte se tedy moc bát, že minete.

Skull and Bones

Z druhé strany jsou zde nepřátelské lodě, které se na bourání také zaměřují. Rozhodně se naučte manévrovat tak, abyste jim ten náraz neumožnili. Bolí to.

Snažte se výdrž nepřepalovat

Základem zvládnutí šarvátek je však dobré hospodaření s výdrží. Ta je utrácena při zrychlování nebo používání obrany a mizí docela rychle. Dobré je tedy příliš nepřepalovat a boj si dopředu dobře rozmyslet. Před střetem je lepší jet pomaleji a je třeba si i vybírat, zda chcete zrychlovat a narážet, nebo spíš používat krytí.

Skull and Bones

Nezapomeňte využívat consumables všeho druhu

Na doplnění výdrže fungují třeba kokosy nebo jiná exotická jídla. A pokud se vám rozpadá loď, jsou tu opravářské sady. Doplnění výdrže a opravení lodi je tak rychlé, že to může doslova zvrátit výsledek bitvy.

Skull and Bones

Využívejte správně quick-access panel

Člověku se do toho často moc nechce, ale pohrání si s quick-access panelem může být zásadní. Je dobré nastavit si ho tak, abyste mohli co nejrychleji použít ty základní věci. Před střetem je fajn zkontrolovat, zda tam třeba nemáte suroviny, co už jsou dávno vyplýtvané.

Skull and Bones

Při loupežných nájezdech se nebojte zavolat o pomoc či ji poskytnout

Plundrování základen je jednou z nejvýdělečnějších a možná i nejzábavnějších činností ve hře. Jenomže základna dokáže být dost opevněná. Dobývání každé z nich vede k tomu, že proti vám jdou nepřátelské lodě. Některé mají navíc obranné věže, jejich zničení vyžaduje nemálo času.

Skull and Bones

Tohle však není singleplayerový Black Flag, tohle je multiplayerová hra. Zavolání o pomoc vám úlovek nevezme, naopak se zvýší šance na výhru. V herním světě navíc každou chvíli o pomoc někdo žádá a poskytnout ji je snadný a rychlý zdroj surovin.

Při výměně děla dávejte pozor, zda máte dost munice

Na úpravě lodě není nejlákavější změna barvy vlajek či kočička (uznávám, tohle je diskutabilní), ale hlavní zábava je v úpravě děl po stranách. Obecně doporučuji si s tím trochu pohrát (hlavně proto, že je to zkrátka zábava), v tu chvíli nicméně dbejte na dostatek munice.

Skull and Bones

Jiné dělo, jiná munice. A je strašně snadné na to zapomenout, vyjet z přístavu a zjistit, že nemůžete střílet. Imaginární kulky nikomu neublíží a urážkami jinou loď nesestřelíte, jen naštvete její posádku, aby vás rozstřílela ještě víc.

Když máte namále, schovejte se do safe zóny

Jan Lucemburský chtěl vyměnit království za koně. Vám bych to nedoporučoval, nedokáže moc rychle plavat. Sami se v každém případě občas vyskytnete v situaci, kdy se hodí dát „plachty na ramena“. Lodím sice můžete uniknout na volném moři, mnohem účinnější je v každém případě mít nějaký cíl a strategii.

Skull and Bones

Při každém boji doporučuji zkontrolovat, kde je nejbližší přístav. Kolem něj je safe zóna, kde vás nikdo nemůže zničit.

Využívejte počasí ve svůj prospěch

Skull and Bones má rozhodně velmi fascinující systém počasí, kdy potkáte divoké bouře i silné vichry. Místy mohou být otravné, proto doporučuji je šikovně využívat ve svůj prospěch. Proti větru se třeba plout fakt nevyplácí.

Skull and Bones

Odkládejte věci do skladu

Vaše loď má omezenou nosnost, a navíc pokud ji někdo zničí, o náklad stejně přijdete. Snadno přehlédnutelná featura je ukládání věcí do skladu. Je to však rychlé, jednoduché a snad každý přístav má svůj sklad, kde si své věci můžete vyzvednout.

Skull and Bones

Tohle jsou samozřejmě jen některé z mnoha tipů, co se při hraní Skull and Bones mohou hodit. Jaké používáte vy? Podělte se s námi na soušlech!

Doporučujeme