POG Tipy: Jak se neztratit v akční plošinovce Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown • Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia se vrací a akční moderní pojetí sbírá velmi dobré recenze. Pokud také plánujete naskočit na toto dobrodružství z Blízkého východu, možná oceníte naše tipy.

Používejte Guide Mode a Memory Shards

V základním nastavení používá Prince of Persia takzvaný Exploration Mode, kdy prozkoumáváte prostředí s pouze pár nápovědami. Nicméně je tu i takzvaný Guided Mode, který ukazuje lokaci hlavní mise a všechny zablokované cesty. To vám pomůže porozumět mnohem lépe, jak mapa funguje.

Prince of Persia: The Lost Crown

Memory Shards vám pak umožní vyfotit danou lokaci, a fotka se pak objeví na mapě. To se velmi hodí na zapamatování, kde jste třeba našli nějakou truhlu, co zrovna nemůžete odemknout. Dost dobrý pomocník proti nekonečnému vracení, které je typické nejen pro túry do hospod.

Nakupujte mapy od Farib

Fariba není kuchař v místním kebabu, kterého většinou potkáte nalití ve 3 ráno. Je to dítě, co prodává mapy. Ty dokážou odkrýt pokoje i celé oblasti. Konečně to nemusíte hledat sami, nebo se ptát lidí na cestu.

Sbírejte Time Powers na odemčení výhodných schopností

Když už jsme u průzkumu map, rozhodně se snažte sbírat Time Travels. Jsou to taková modrá pírka. Jelikož je The Lost Crown platformová skákačka, rozhodně se hodí, že si díky Time Travels odemknete takové schopnosti jako Simurgh (air dash) nebo Gravity Winds (double-jump). Ty jsou často životně důležití pomocníci, kteří vám usnadní cestu dál i průzkum oblasti.

Prince of Persia: The Lost Crown

Dobře načasujte krytí

Ve hře jsou tři typy útoků. Jsou tu “červené”, kterým se musíte vyhnout. Zbylé však můžete ubránit a při dokonalém načasování dokonce vrátit úder. Běžné útoky proti average joes při dokonalém ubránění nepřítele dočasně omráčí. Speciální “žluté” útoky dokonce spustí při perfektním načasování krytí cutscénu a dají enemákovi pořádně do držky. Jen když to nevykryjete, tak si nejspíš prohlédnete sanitku zevnitř.

Prince of Persia: The Lost Crown

Nezapomeňte využívat schopnosti Surge of Athra

Jak se člověk ponoří do hry, snadno zapomene na velice užitečné schopnosti z rodiny Surge of Athra. Na jejich používání musíte nabít svůj charge meter, což se dělá pomocí útočení na soupeře. Zase ho ale ztrácíte, když získáte nějaké zranění. Mezi schopnosti se řadí třeba Wind of Sistak, který vytvoří vražedný vír nebo Bahman’s Breath, který léčí.

Prince of Persia: The Lost Crown

Když vás čeká těžký boj, rozhodně se dá doporučit zrychtovat pár slabších nepřátel, nabít si schopnosti, a teprve poté se vrhnout i na ty náročnější potyčky.

Pozor, aby vás nepřátelé “nepopadli”

Stejně jako nemá smysl snažit se zapůsobit na holku tak, že vyprovoklujete nejsilnějšího týpka v baru, nemá moc cenu bojovat s některými nepřáteli v The Lost Crown. Někteří nepřátelé vás prostě popadnou a například jako Spectres vás proklejou a uberou hodně zdraví. Jiní vás zavřou do vězení. No radši se jim vyhněte obloukem.

Prince of Persia: The Lost Crown

Nasaďte amulety Prosperity Bird nebo King Jamshid, abyste nacházeli poklady

Pokud se zrovna zaměřujete na hledání co největšího množství pokladů a surovin, hodí se k tomu přizpůsobit vybavení. Amulet King Jamshid dělá zvuky, když je v okolí poklad. Pokud máte Deluxe edici, oceníte Prosperity Bird, který vytvoří malou mušku, která vás k pokladu dovede.

Prince of Persia: The Lost Crown

Hledejte Xerxes coins a Damascus Ingots

Když už budete hledat poklady, rozhodně se zaměřte i na Xerxes coins a Damascus Ingots. Xerxovu měnu využije Scrapper, tajuplná bytost z Depths, a prodá vám za to unikátní předměty. Damascus Ingots zase využije Kaheva v Haven a vylepší vám za ně zbraně.

Plňte vedlejší úkoly

Hnát se přímo za hlavním příběhem obecně není typickou praxí Ubisoftu. Vedle hodin zábavy vám vedlejší úkoly přinesou bohaté odměny  jako jsou amulety či třeba lahvičky a krystaly.

Prince of Persia: The Lost Crown

Nepřehlédněte nápovědy k nalezení Wak-Wak Trees a Homa Statues

Wak-Wak Trees jsou užitečné pozice, které vám doplní životy a lahvičky a zároveň umožní měnit si amulety a schopnosti. Snadno je najdete pomocí listí, které se objeví v některých místnostech a ze stromů padá. Homa Statue zase slouží jako teleport a snadno ho najdete pomocí fialového krystalického efektu na obrazovce. Rozhodně tyto signály nepřehlédněte.

Prince of Persia: The Lost Crown

Snad vám tyto tipy pomohou, nicméně ve hře je mnohem více triků, které vám mohou pomoci uspět. Jaké používáte vy? Dejte nám vědět na našich soušlech!



Doporučujeme