To nejlepší z GamesComu 2023. Hromady hororových her a pár hitů k tomu

Gamescom • Gamescom

Letošní Gamescom se celkem vydařil, konference se však držely spíše zkrátka. Ty hlavní novinky už známe, přesto nás pár pěkných oznámení neminulo.

Největší herní akci v Evropě naše redakce neminula. Tým makal v Čechách i přímo v Německu, abychom pokryli co nejvíce novinek. Těch je však tolik, že se v tom člověk obtížně vyzná. Shrňme si to nejdůležitější.

Mortal Kombat 1 vypadá v novém traileru jako perfektní krveprolití pro začátečníky

Číslování nemívá v herním průmyslu nejlepší jméno a dlouhá série Mortal Kombat chystá nový díl „1“. Příběhově se díky tomu podíváme na začátek, ani tam však potoky krve nechybí. Nový trailer ukazuje svěží grafiku s pořádnou brutalitou a rozmanitým počtem hrdinů.

Mortal Kombat 1 vyjde 14. září tohoto roku na PC, PlayStation 5, Nintendo Switch, a Xbox Series X/S.

Diablo IV se dočká upíří sezóny

Povedená mlátička Diablo IV míří do své Season Two. Takzvaná Season of Blood má přinést nové úkoly, předměty i bosse a novou postavu Aegis dabovanou Gemmou Chan.

Blizzard sice trochu zapomněl, kdy je Halloween a úplně se netrefil, každopádně druhá sezóna vychází 17. října.

Alan Wake 2 ukazuje nový hraný trailer

Očekávané pokračování kultovní hry Alan Wake se ukazuje v novém hraném traileru. Pamětníky může obzvláště potěšit přítomnost Samiho Järvi, kreativního ředitele Remedy, který byl tváří Maxe Payna.

Hra vyjde 27. října tohoto roku na PC, PlayStation 5, Nintendo Switch, a Xbox Series X/S.

Thank Goodness You're Here! je komickou adventurou od tvůrců The Good Time Garden

Ať tu nemáme jen ty horory. Thank Goodness You're Here! od studia Coal Supper vás přenese do role obchodního zástupce v městečku Barnsworth v severní Anglii. V sérii nejrůznějších miniher budete již příští rok plnit nejrůznější úkoly. Na hru se můžeme těšit v zatím nespecifikovanému datu na PC, Nintendo Switch a PlayStation 5.

Marvel Snap vychází na PC

Populární karetní hra Marvel Snap vyšla také na PC. Vydání doprovází krátký animovaný trailer. Díky příjemné cenovce 0 Kč je hra ideální pro každého fanouška Marvelu.

Trailer na Phantom Liberty ukazuje nové způsoby, jak hrát

Chystané DLC Phantom Liberty do hry Cyberpunk 2077 se pochlubilo novým trailerem. Ten je nabušený akcí a přináší jasné poselství – nové metody, jak hrát. Ve třech minutách se ukážou nové zbraně, perky a vozidla.

Na Phantom Liberty se můžeme těšit již 26. září tohoto roku.

Sonic Superstars se chlubí multiplayerem

Nový díl legendárního Sonica se snaží přenést legendu do dnešní doby. Těžko říct, zda to kreslená grafika a více akce dokáže, multiplayer však může být zásadní, a právě na ten se zaměřuje nový trailer. Bude podporován lokální i online multiplayer až pro čtyři hráče, a to jak v kooperaci, tak ve free-for-all Battle Mode.

Sonic vyjde na všech představitelných platformách, tedy Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S a PC 17. října tohoto roku.

Call of Duty: Modern Warfare III ukazuje 9 minut z kampaně

Moderní bojiště navštíví také příští díl Call of Duty. V 9 minutách se ukázala Operation 627, která ohromí zejména nádhernou grafikou a dynamickou hratelností. Jak se nový díl povede ale zjistíme až 10. listopadu, kdy hra vyjde na PlayStation 5, PlayStation 4, PC, Xbox Series X/S a Xbox One.

Tekken 8 v novém traileru

Bojovka Tekken 8 se chlubí novým trailerem. Ten láká na akční souboje, singleplayer režim a také nový arkádový mód. Dočkáme se ho 26. ledna na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.

Prohlédněte si krásy města Bagdád v Assassin’s Creed Mirage

Krátký trailer chystaného Assassin’s Creed Mirage se zaměřuje na krásy a taje Bagdádu. V něm se hlavní hrdina opět vrátí do stealthu, jelikož Mirage má jít z RPG prvků opět ke kořenům série. Vyzkoušíme ho 5. října na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S a PC.

Chystá se třetí díl Killing Floor

Vynikající střílečka Killing Floor dostane i třetí díl. To je zatím bohužel vše, co o hře víme. Vývojáři však slibují hororovou atmosféru v roli specialisty Nightfallu společně až s 5 přáteli, kdy budete stát proti hordám Zeds.

Byl oznámen horor Little Nightmares III

Stejně jako sví předchůdci slibuje Little Nightmares III mrazivou atmosféru, zajímavou grafiku, a to na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch někdy v průběhu příštího roku.

Starfield se chlubí hraným trailerem

Čerstvě vydaný Starfield ukázal ještě svůj hraný trailer. Za písničky Starman láká k exploraci na PC a obou Xbox Series X/S. Na recenzi již pilně pracujeme.

A co se na letošním Gamescomu nejvíce líbilo vám?

Partnerem rubriky GamesCom je Česká spořitelna.

Doporučujeme