Unity ustupuje a kontroverzní poplatky za instalaci změní

unity • unity

Tvůrci herního enginu Unity dostali od reality hodně rychlou facku a budou muset své plány přehodnotit.

Společnost stojící za herním enginem Unity nakonec bude přehodnocovat svoji novou politiku poplatků za instalaci hry. V oznámení na Twitteru se Unity omlouvá a slibuje nové informace během dalších pár dnů. "Omlouváme se za zmatení a paniku, kterou naše oznámení způsobilo. Nasloucháme a jednáme s našimi týmy, komunitou, zákazníky, partnery a chystáme změny naší politiky. Během dalších pár dnů budeme sdílet nové informace. Děkujeme za upřímnou a kritickou zpětnou vazbu," snaží se Unity usmířit s veřejností ve svém novém postu.

Unity minulý týden oznámilo, že se chystá zavést poplatky za instalaci hry, které měly požadovat po vývojářích při každé instalaci her na nové zařízení předem určené částky na základě několika faktorů. Společnost se snažila situaci uklidnit tím, že upozornila na to, že se tato záležitost dotkne pouze asi 10% uživatelů a nebude platit pro dema či charitativní hry.

Veřejnost ale i tak změnu nepřijala a Unity velmi záhy muselo zavřít své kanceláře a rušit jednání. Do společnosti totiž začaly chodit výhružky smrtí a reakce na tento krok překročila únosnou mez. Vývojáři mezi tím protestovali svojí vlastní cestou a například začali odstraňovat Unity Ads, aby společnost nevydělávala na reklamách do té doby, než odvolá nové plánované poplatky.

Nyní tak Unity přehodnotilo plánované změny, ale otázkou zůstává, jak budou vypadat nové podmínky a zda budou pro vývojáře přijatelné.

Partnerem rubriky Novinky je Česká spořitelna.

Doporučujeme