Výhled na rok 2024: Star Wars Outlaws nabídne nezvyklou perspektivu na milovanou galaxii

poggers.cz • poggers.cz

Další výprava do jedné vzdálené galaxie se blíží a my už se nemůžeme dočkat.

Univerzum Star Wars se po několikaletém útlumu opět těší obrovské popularitě, na které se vezou jak filmoví producenti, tak herní vývojáři. Železo se musí kout, dokud je žhavé. Zvýšeného zájmu se snaží využít i švédský tým Massive Entertainment, který ve spolupráci s Ubisoftem pracuje na open-world akční adventuře s názvem Star Wars Outlaws. Přesné datum vydání ještě stále neznáme, letošní rok je ovšem velice pravděpodobná varianta. Již nyní je ale jisté, že půjde o velkou hru, která budí enormní zájem. Aby ne, když jde o Star Wars.

Odlišná cesta vesmírem

Poskládali jsme dohromady rozsypané střípky a zkusíme si udělat obrázek o tom, co na nás vývojáři vlastně chystají. Zdá se totiž, že půjde o trochu jiný titul, než na který jsme si zvykli ve spojitosti se značkou Star Wars Jedi od Respawn Entertainment. Ostatně byly to právě Fallen Order a Survivor, které stály za znovuzrozením zájmu hráčů o značku.

Star Wars Outlaws

Massive Entertainment se však vydávají odlišnou cestou, neboť uchopují látku jako plnohodnotné RPG zasazené do otevřeného světa. To přináší nové možnosti, ale pochopitelně i mnoho výzev k překonání. Zkušenosti z titulů Tom Clancy's The Division či nedávno vydaného Avatar: Frontiers of Pandora by však mohly být dostatečným základem pro vznik kvalitního materiálu.

Vývojáři nečekaně lákají na příběh z perspektivy postavy, která nemá žádnou spojitost s Impériem, rytíři Jedi, rebely nebo Sithy

Příběh Outlaws můžeme časově zasadit do období mezi filmové snímky Impérium vrací úder a Návrat Jedino. Znalci jistě vědí, že právě zde vrcholí nemilosrdná válka mezi impériem a rebely. Hlavní hrdinkou novinky Massive Entertainment bude zlodějka jménem Kay Vess, ztracená existence, která se poflakuje životem způsobem takzvaně z ruky do huby. Nebo tedy spíše z cizí kapsy do vlastní huby.

Star Wars Outlaws: Official Gameplay Walkthrough

Vývojáři lákají na příběh z perspektivy postavy, která nemá žádnou spojitost s Impériem, rytíři Jedi, rebely nebo Sithy. Což je na Star Wars příběh nečekané pojetí. Zároveň víme, že se bude jednat o klasickou gaunerskou story plnou větších či menších nekalostí. Společnost hlavní hrdince bude dělat zvířecí parťák Nix, který asi bude mít co vyprávět.

Rozhodujte o vlastním osudu

Významnou roli ve Star Wars Outlaws budou hrát mimo jiné jednotlivé frakce a reputace, kterou bude Kay mít. Vývojáři lákají na propracovaný systém, který bude zohledňovat veškeré rozhodování hráče. Mohli bychom se tak dočkat mnoha nečekaných proměn příběhu právě v závislosti na individuálním přístupu. Ostatně právě takové přednosti by komplexní RPG záležitost měla nabízet. Chceme zamotaný příběh, který můžeme ovlivnit.

Star Wars Outlaws

Na základě reputace u jednotlivých frakcí tak budou k dispozici rozličné kšeftíky menšího i většího charakteru. Vyústěním všeho potom bude jedna z největších loupeží v galaxii, která vystřelí hlavní hrdinku na vrchol seznamu nehledanějších lapků široko daleko. Titul ale pochopitelně mimo hlavní příběh a vedlejší questy nabídne také mnoho příležitostí a výzev pro zvídavé hráče.

Významnou roli ve Star Wars Outlaws budou hrát mimo jiné jednotlivé frakce a reputace, kterou bude Kay mít

K dispozici by dle autorů měl být vskutku rozsáhlý svět plný pozoruhodných míst, které vybídnou hráče k průzkumu. K tomu všemu bude k dispozici vesmírná loď pojmenovaná The Trailblazer, která bude sloužit nejenom jako vesmírné přibližovadlo, ale rovněž jako domov hlavní hrdinky. Samotné objevování světa potom bude možné uskutečňovat pěkně po svých nebo za použití speederu.

Dle vývojářů bude herní svět představovat kombinaci zbrusu nových míst, ale zavítáme i do legendárních lokací, jako je například bizarní kantýna v Mos Eisley nebo planeta Tatooine. Celkem zřejmé jsou tak snahy zasáhnout jak nováčky, tak ošlehané veterány. Připraveno bude pochopitelně mnoho rozličných prostředí a biomů. Ostatně, vývojáři velikost herního světa přirovnali ke dvěma až třem zónám z Assassin's Creed Odyssey. O dostatečně rozlehlé vesmírné hřišťátko se tak obávat rozhodně nemusíme. 

Poctivá řemeslná prácička?

Potěšující je rozhodně skutečnost, že všechna herní prostředí jsou dle vývojářů výtvorem lidského snažení, nemusíme se tak obávat procedurálně generovaných zón, které mnohdy vedou k dosti bizarním výsledkům a představují spíše zdánlivou variabilitu. Mezi jednotlivými světy bychom navíc měli cestovat bez zbytečných a otravných načítacích obrazovek, což bylo často diskutované téma u Starfieldu. No tak uvidíme, jak to dopadne.

Star Wars Outlaws

Mimo samotný průzkum pochopitelně budeme plnit rozmanité questy, interagovat s prostředím a často se rovněž zapleteme do akčních pasáží, ze kterých se budeme muset nějak prokousat. Nezbytnou složku hry pochopitelně budou zastávat také RPG prvky, o jejich komplexnosti ovšem vývojáři zatím příliš neprozradili.

Dle informací bude Star Wars Outlaws ryze singleplayerovým zážitkem, nepředpokládáme tedy možnost kooperace či snad pokročilejší multiplayerové prvky. Potvrzena bohužel nebyla česká lokalizace, v současnou chvíli můžeme tedy pouze spekulovat a modlit se. Popravdě tomu ovšem příliš nevěříme.

Star Wars Outlaws: Official World Premiere Trailer

Na dostupných trailerech a snímcích to vypadá všechno opravdu slibně a výsledkem by mohla být další skvělá hra z univerza Star Wars. Závěrem připomeňme, že titul dorazí na klasický trojlístek PC, PlayStation 5 a Xbox Series a stát by se tak mělo pravděpodobně ve druhé polovině roku 2024.

Index očekávání: 85%

Doporučujeme