To nejlepší z Xbox Developer Direct. Parádní Indiana Jones, Hellblade 2 a maličkosti k tomu

Indiana Jones • Indiana Jones

Microsoft nakupoval jako blázen a nyní má v zásobě docela dost velkých studií. A jelikož trailer je prostě málo, dává vývojářům možnost své hry do detailu představit.

Mluvení vývojářů může občas znamenat, že konference je zdlouhavá a nezajímavá, nicméně Microsoft je mistrem ve svém oboru. Na takzvaném Xbox Developer Direct 2024 představovalo několik studií své hry do velkých detailů a nebudu lhát, těším se ještě víc.

Avowed se nejspíše bude ucházet o RPG roku

Obsidian to odstartoval a konečně se více rozmluvil o Avowed, a hlavně ukázal pořádné záběry z hraní. Ačkoli hra navazuje na univerzum Pillars of Eternity, bude se hrát z prvního pohledu a zaměří se na pořádnou akci. Můžete kombinovat střelné zbraně, meče a magii, a navíc si vytvářet sety, abyste je mezi sebou rychle měnily.

Nepřátelé budou dost pestří, někteří se zaměří na obranu, někteří na brutální útok a někteří spíše na podporu jako léčení. To stejné platí pro úkoly, které mají být otevřené v možnostech řešení. Hra nechá na vás, komu věříte a komu ne a díky tomu může být každý průchod unikátní.

Ačkoli přesné datum vydání stále neznáme, Avowed vyjde někdy na podzim tohoto roku na Xbox Series X/S a PC.

Senua's Saga: Hellblade II nabídne hutnou atmosféru

Ninja Theory opět ukazuje Senua's Saga: Hellblade II. Při vyprávění se vývojáři nejvíc zaměřují na atmosféru. Postava má být vyspělejší a lépe se vyrovnávat s vnitřními démony. Boj má být primárně realistický a obecně se hra zaměří hlavně na pocitový zážitek, než-li na překonávání akčních výzev.

Vývojáři do hry dali očividně opravdu hodně práce a na záběrech ukázali i některé místa na Islandu, která je inspirovala. Snad jejich snaha přinese ovoce, až hra vyjde 21. května tohoto roku na Xbox Series X/S a PC.

Visions of Mana poprvé přinese sérii na Xbox

Japonští vývojáři ze Square Enix se rozmluvili o Visions of Mana, otevřené RPG hře z Mana Series. Po temné Senua Sacrifice jsme tak viděli o něco barevnější a akčnější hru s roztomilými zvířátky. Plno možností a promyšlený bojový systém jsou hlavní klady, nicméně ke hře patří i její charakteristický soundtrack.

Visions of Mana vyjde na Xbox Series X/S a PC někdy v létě tohoto roku.

Ara: History Untold zmodernizuje strategie typu Civilizace

Vývojáři z Oxide si rozhodně neukousli malé sousto. Ara: History Untold je podobná Civilizaci, ale snaží se na žánr podívat moderněji. Svět má být dynamický díky rozmanitému soundtracku a živému hernímu světu, kde se pořád něco děje. Vy ten svět pak chcete ovládnout, k čemuž vám hra dává svobodu, jakým způsobem chcete vyhrát, zda diplomaticky, vědecky nebo vojensky.

Pochopitelně zde nechybí majestátní budovy, ale také zde bude třeba craftovací systém. Ještě lákavější vychytávka je však to, že hra je sice tahová, ale všichni hráči hrají najednou díky systému zvanému „simultaneous turns“.

Ve hře bude na výběr více vladařů a civilizací, což s sebou přináší rozdílné bonusy. Obrovským lákadlem pak je, že boje si budete moci prohlédnout víc z blízka. Nečekejte však promyšlené bitky jako v Total War.

Ara: History Untold vyjde někdy na podzim tohoto roku na PC.

Indiana Jones and the Great Circle se konečně představuje

Již dlouhou dobu víme, že Maschine Games pracují na hře z univerza Indiana Jonese. A nyní se konečně celým jménem Indiana Jones and the Great Circle prezentuje. Je to od tvůrců nového Wolfensteina, takže hrajete z pohledu první osoby a zabíjíte nacisty, zároveň je to však Dr. Jones ztvárněný Harrisonem Fordem, takže používáte hodně bič. Podobně jako Uncharted se hra zaměřuje na filmový zážitek, ale až na výjimky hrajete z pohledu očí hlavního hrdiny, což umožní odlišný zážitek.

Indy je v dobrodružství spíše kvůli zvědavosti, ale v příběhu mu pomůže reportérka Gina. Jejich putování je dovede do nejrůznějších krajin jako Egypt, Himálaje, Paříž nebo Řím. Vedle šílené akce zahrnující třeba i střelbu z letadla se samozřejmě dočkáme povinných i vedlejších logických hádanek.

Hra vypadá zatraceně dobře, odehrává se ještě před filmem The Last Crusade a vyjde již tento rok na Xbox Series X/S a PC. Snad čekání bude stát za to.

Zdá se, že Xbox Game Studios má tento rok opravdu hodně lákavých titulů. Co na letošní nabídku Microsoftu říkáte vy? Dejte nám vědět na našich soušlech.

Doporučujeme