To nejlepší z Xbox Games Showcase 2024. Plno zajímavých her, málo novinek

Xbox Games Showcase • Xbox Games Showcase

Microsoft naplno ukázal, že v arzenálu má rozhodně hromadu zajímavých her. Jelikož však téměř vše již v minulosti oznámil, nic vás vyloženě nepřekvapí.

Call of Duty: Black Ops 6 zkoumá tajemství z doby studené války

Microsoft začal tím hlavním. Call of Duty: Black Ops 6 se podívá do doby krátce po studené válce, kdy různá nepříjemná tajemství postupně vybublávají na povrch. Příběhová kampaň slibuje svižnou akci, hromadu zbraní a napínavý příběh plný lží. Hra vyjde 25. října tohoto roku.

Byl oznámený pekelný Doom: The Dark Age

Doom získal tak trochu vikingský kabátek. Doom Guy nosí kožešinu, má štít s ozubeným kolem a kosí nepřátele vším možným, včetně... draka! Krvavé řežby se dočkáme už příští rok.

State of Decay 3 se ukázal v cinematickém traileru

No bylo by zvláštní, kdyby na nějaké herní konferenci chyběli zombíci. State of Decay se vrací ve svém již třetím díle. Cinematický trailer moc neukázal, ačkoli je jasné, že se bude jednat o kooperativní akční hru z pohledu třetí osoby, jak tomu bylo v případě předchozích dílů. Datum vydání zatím neznáme.

Dragon Age: The Veilguard se tváří jako kooperativní mlátička

Po dlouhém čekání se Dragon Age: The Veilguard konečně ukazuje, ačkoli jen v cinematickém traileru. Z něj jsme poněkud nejistí. V součtu to působí spíše jako kooperativní mlátička, tak trochu jako Fable z Wishe. Gameplay se však zatím neukázal a snad se dočkáme brzy, když hra má vyjít již na podzim tohoto roku.

Starfield ukazuje trailer na své nové DLC Shattered Space

Starfield se vytasil s novým DLC Shattered Space. To předvádí záhadnou stanici, na které se děje cosi nekalého, a planety, na kterých vládne jakýsi kult. Temná atmosféra však působí až překvapivě dobře a snad bude Shattered Space stát za to. Dočkáme se již v průběhu tohoto roku. Již nyní však vychází obsah s novými zbraněmi, lokacemi a doplňky.

Fallout 76 láká na nové DLC Skyline Valley

Z trapného fiaska se Fallout 76 za dobu své existence až překvapivě pochlapil a nyní se jedná o téměř novou hru. Bethesda nyní vydává nové DLC Skyline Valley, které udělá radost hlavně novou lokací a samozřejmě hromadou nových monster, vybavení, úkolů a možností stát se ghúlem. Dočkáme se již 12. června tohoto roku.

Expedition 33 vypadá jak klasické JRPG s prvotřídní AAA grafikou

No ve zkratce to působí jak klasické JRPG převedené do prvotřídní AAA grafiky. Snažíte se zachránit temný svět, a to se čtyřmi společníky, kdy proti nepřátelům bojujete v tahových bitvách ala Pokémon. Hra vychází někdy v průběhu příštího roku.

South of Midnight připomíná kreslený God of War zkřížený s magií

O hře víme nějakou dobu. Nový cinematický trailer ukazuje rybí příšerku, co kecá s hlavním hrdinou, aby ji následně vyklopila na misi. Hratelností se pak jedná o akční hru z pohledu třetí osoby, která mírně připomíná God of War a Tomb Raider, jen zde používáte mnohem více magie. V součtu to však, hlavně díky originálnímu vizuálu, nevypadá vůbec špatně. South of Midnight se dočkáme v průběhu příštího roku.

World of Warcraft láká na nové rozšíření The War Within

Epický cinematický trailer nejdřív ukáže úryvky z filmečků všech předchozích expanzí, aby nakonec přešel k naprasklé hořící planetě. The War Within slibuje další epickou kapitolu slavného MMORPG a vyjde již 26. srpna tohoto roku.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater konečně oznámen. Skvěle kombinuje akci a stealth

Snake se po delší době opět vrací. V nové fancy grafice, ale stále ve svém starém šarmu. Nemá chybět promyšlený stealth ani drsné akční souboje… dokonce tu bude i Rambo. Datum vydání zatím neznáme.

Sea of Thieves ukazuje novou sezónu 13

Nové lodě, noví nepřátelé a dokonce i lodní plamenomet a hlavně možnost stát se záporákem. Sea of Thieves láká na sezónu číslo 13, která vyjde již 25. července tohoto roku.

Flintlock: The Siege of Dawn na sebe láká novými záběry z hraní

Další magický titul ala God of War. Flintlock: The Siege of Dawn na sebe láká novým gameplayem. Vyjde již 18. července tohoto roku.

Age of Mythology Retold předělá starou klasiku do nové grafiky

Mýtické Age of Empires se opět vrací ve své vylepšené edici. Age of Mythology Retold vyjde již 4. září tohoto roku.

Perfect Dark konečně ukazuje záběry z hraní

Stará klasika dostává svou moderní předělávku a vypadá to vyloženě skvěle. Trochu jak sci-fi Dishonored, hra slibuje napínavý stealth, promyšlené boje a krásný sci-fi svět. No uvidíme, co z toho po vydání nakonec bude. Datum vydání zatím neznáme.

Diablo IV: Vessel of Hatred ukazuje úvodní filmeček

Úspěšné Diablo IV brzy dostane nové rozšíření. To přinese novou lokaci, výzvy a nepřátele. Rozšíření se dočkáme 8. října tohoto roku.

Fable vypadá zatraceně dobře, jak by si člověk pohádku představil

Nový Fable, tentokrát od studia Playground Games, konečně ukazuje záběry z hraní. Tam je hlavní hrdinka společně s jiným hrdinou Humphrym. Graficky je to top, vidíme i pár měst a starých známých nepřátel. Datum vydání je pak stanoveno na příští rok.

FragPunk kombinuje multiplayerové FPS s využíváním karet

Představte si multiplayerovou střílečku, ve které se vylepšujete či nepřátelům škodíte pomocí karet. Má docela pěkný nápad, jen vstupuje na trh už tak nabitých PvP stříleček. Zda prorazí, zjistíme příští rok.

Winter Burrow je půvabný kreslený survival s myší

Kreslená příběhová survival hra s myší. Ve hře kácíte stromy, bojujete s nepřáteli a staráte se o svůj domeček. Od jiných survival her se však odlišuje líbeznou kreslenou grafikou. Winter Burrow se dočkáme na začátku příštího roku.

Mixtape je perfektní příběhová hra pro teenagerky

Pokud jste teenagerkou, je tahle hra rozhodně pro vás. Prozkoumávejte svět, dělejte se svými přáteli skopičiny, poslouchejte soundtrack a zamilujte se. Pro cílovku Mixtape nevypadá vůbec špatně a vyjde v průběhu příštího roku.

Flight Simulator 2024 posouvá simulované létání o level výš

Simulátor létání samozřejmě nemohl chybět. Vedle nádherné grafiky přinese nový díl novinky jako Red Bull Racing, Commercial Flying, leteckou ambulanci, zemědělské lety, záchrany, převoz nákladů v helikoptéře či hašení ohňů. Hra vyjde 19. listopadu tohoto roku.

The Elder Scrolls Online novým trailerem připomíná svou existenci

MMORPG z prostředí starých svitků slaví již 10 let. Nový trailer láká hlavně na hru samotnou. Nové DLC Gold Road však vyjde již 18. června 2024.

Life is Strange: Double Exposure prozkoumává paralelní reality

Od tvůrců Life is Strange přichází nová příběhová chuťovka. Hlavní hrdinka má schopnosti přesunout se do paralelní reality, což přináší do jejího života různé komplikace. Hry se dočkáme 24. října tohoto roku.

Indiana Jones: The Great Circle vysukoval s novým trailerem

Harrison Ford stále nepatří do starého železa, zvlášť ten virtuální. Od tvůrců Wolfensteina, tahle first-person adventura vypadá rozhodně velmi dobře a my se těšíme, až se vydáme na další dobrodružství napříč celým světem. To naštěstí přijde již v průběhu tohoto roku.

Mecha Break ukazuje akční multiplayerové souboje mechů

Japonci ty mechy prostě milují. Umí chodit, umí lítat jako stíhačky a mají tak velké zbraně, že vykompenzují i to nejmenší přirození. Akční multiplayerové souboje železných gigantů vyjdou v průběhu příštího roku, již tento srpen se dočkáme bety.

Muchang: Fallen Feathers se ukazuje v krátkém traileru

Nechutné zástupy mrtvol a krvavé souboje. Muchang: Fallen Feathers ukazuje akční souboje z pohledu třetí osoby a láká na své vydání v průběhu příštího roku.

Avowed se připomíná krátkým akčním trailerem

Avowed se nám opět připomíná. V krátkém akčním traileru se v krátkosti ukazuje rozsáhlý herní svět, hravý bojový systém a odlišné typy nepřátel. Hry se dočkáme v průběhu tohoto roku.

Atomfall je akční FPS od tvůrců Sniper Elite

Od tvůrců Sniper Elite, Atomfall je akční FPS z Anglie alternativní reality, kde vojáky z 20. století doprovází mechy a magické potvory. Místo stealthu počítejte spíše s drsnou akcí. Atomfall vyjde v průběhu příštího roku.

Assassin’s Creed Shadows láká na zítřejší Ubisoft Forward

Feudální Japonsko je nyní in a Assassin’s Creed Shadows tomu jde naproti. Trailer v krátkosti ukazuje jak stealth shinobi Naomi, tak přímočarou drsnou akci samuraje Yasukeho. Více záběrů uvidíme na zítřejším Ubisoft Forward.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl láká na brzké vydání trailerem

Po dlouhých letech extrémně komplikovaného vývoje konečně klepe vydání Stalker 2 na dveře. Krátký trailer ukazuje zápolení s lidmi, mutanty i s anomáliemi zóny. Temného příběhového dobrodružství se dočkáme již 5. září tohoto roku.

Vyjdou nové verze konzole Xbox Series

Nový Xbox oznámen nebyl, ale ty stávající dostávají nové verze. Co se týče Series X, dočkáme se speciální edice Galaxy Black s 2 TB SSD, zcela digitálního model s 1TB SSD a co se týče Series S, ten bude nově s 1TB SSD v Robot White.

Gears E-day se podívá na samotný začátek celého příběhu

Emergence Day je zásadní pro historii série Gears of War. Právě v tento den vylezli Locusti na povrch a právě v této době se nové Gearsy budou odehrávat. Krátký teaser bohužel nic z gameplaye neukázal, nicméně hlavními hrdiny budou opět Marcus Fenix a Dom. Datum vydání zatím neznáme.

Ve výsledku pěkná konference, která přinesla tak nějak to, co jsme očekávali. Nyní však čeká to hlavní – dodělat ty hry. Snad nebudeme zklamaní. Co na konferenci zaujalo vás?

Doporučujeme